Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto ja Tampereen Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus järjestävät feministisen rauhantutkimuksen webinaarin

UN Women Suomen koordinoima Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto järjestää yhteistyössä Tampereen Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksen (Tapri) kanssa webinaarin, jossa kuullaan keskusteluissa liian usein sivuutettujen vähemmistöjen ääntä.

Webinaari järjestetään keskiviikkona 3.5. klo 14.00-16.00 ja webinaariin voi ilmoittautua täällä su 30.4. mennessä.

Suomi julkaisi neljännen kansallisen Naiset, rauha ja turvallisuus (1325) -toimintaohjelman vain muutama viikko ennen eduskuntavaaleja.

Hallituksen kokoonpano ja hallitusohjelma ovat tämän verkkoseminaarin aikana vielä neuvottelujen alla. Webinaari pitää naiset, rauha ja turvallisuus -teemaa koskevia kysymyksiä julkisessa keskustelussa.

Webinaarin tavoitteena on tarkastella naiset, rauha ja turvallisuus -agendaa laajemmasta feministisen rauhanaktivismin ja -tutkimuksen näkökulmista kiinnittäen erityistä huomiota näkökulmiin, jotka nousevat erilaisista maahanmuuttaja- ja POC (person of color) -naisten sekä feministisistä aktivistiverkostoista.

Tilaisuuden panelisteina on Sara Al Husaini (Naiset, rauha ja turvallisuus -verkoston ohjausryhmän jäsen), Aziza Hosseini (ihmisoikeusaktivisti ja Afganistan-asiantuntija), Zahra Edalati (väitöskirjatutkija, Tapri), Tarita Maraqa (väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto) ja Nora Stenius (PhD Researcher studying WPS localisation and measurement at University of Helsinki, consultant supporting the Finnish MFA with the drafting of the 4th NAP). Paneelia moderoi Marjaana Jauhola (Senior Research Fellow, Tapri).

Webinaari järjestetään osana Feminist Peace Research -kurssia (Peace, Mediation and Conflict Research maisteriohjelma) Tampereen yliopistossa yhteistyössä Suomen Naiset, Rauha ja Turvallisuus -verkoston kanssa.

Ilmoittaudu webinaariin sunnuntaihin 30. huhtikuuta mennessä.

Suomen Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto on yli 20 kansalaisjärjestön, tutkijoiden ja asiantuntijoiden yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää 1325-päätöslauselman toimeenpanoa. Verkostoa hallinnoi ja koordinoi UN Women Suomi ulkoministeriön tuella. Liity mukaan verkostoon!