Liity UN Women Suomen jäseneksi

Tehdään yhdessä tasa-arvosta totta

Liittymällä YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin kansallisen komitean UN Women Suomen jäseneksi olet mukana rakentamassa tasa-arvoisempaa maailmaa ja tukemassa tyttöjen ja naisten oikeuksien toteutumista. Jäsenenä olet virallisesti osa UN Women Suomea ja mahdollistat tasa-arvotyön edistämisen erityisesti Suomessa. Liity jäseneksi sivun lomakkeella. UN Women Suomen hallitus hyväksyy virallisesti uudet jäsenet seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Työelämän tasa-arvo

Sukupuolten välinen epätasa-arvo on todellinen ilmiö myös Suomessa. Naisen euro on edelleen vain 84 senttiä – ja maahanmuuttajanaisen 62 senttiä.

Elämä ilman väkivaltaa

Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista naisille – jopa 47 prosenttia suomalaisnaisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa.

Demokratian vahvistaminen

Muun muassa naisiin kohdistuva röyhkeä verkkohäirintä ja vihapuhe heikentää naisten osallistumista päätöksentekoon.

Naisten tukeminen konflikteissa

Tuemme naisia konflikti- ja kriisitilanteissa, sillä kriisitilanteiden on todettu vahvistavan perinteisiä sukupuolirooleja ja heikentävän naisten asemaa.

Toimintamme Suomessa

Jäsenyyden myötä osoitat tukesi arvokkaalle työlle, jota teemme maailmalla, mutta seisot samalla myös kotimaisen tasa-arvotyön puolella.

Suomessa olemme osa kestävän kehityksen toimikuntaa ja kehityspoliittista toimikuntaa. Lisäksi kuulumme suomalaisten kehitysjärjestöjen Gender ja kehitys -työryhmään, jossa olemme muun muassa arvioineet Suomen tasa-arvotoimia osana YK:lle tuotettavaa seurantaraporttia.

Olemme mukana myös Suomen One UN
-verkostossa, jota tänä vuonna puheenjohdamme
, Seksuaalioikeusverkostossa,
Joku raja! -työvaliokunnassa sekä ulkoministeriön Generation Equality -sparrausryhmässä, joka toimii kansainvälisen Generation Equality -tasa-arvokampanjan tiimoilta. Lisäksi koordinoimme Suomen 1325-verkostoa, joka edistää YK:n turvallisuusneuvoston Naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman 1325 toimeenpanoa.

Tasa-arvo tarvitsee suojelijoita – yhdessä saamme aikaan muutoksen

UN Women Suomen jäsenenä pääset halutessasi osallistumaan yhdistyksen päätöksentekoon vuosikokouksissa, saat mahdollisuuden osallistua UN Womenin ja UN Women Suomen järjestämiin koulutuksiin ja webinaareihin, kuulet ajankohtaiset uutiset työstämme uutiskirjeessä ja saat tasa-arvoaiheisen julkaisun. Jäsenenä voit myös halutessasi osallistua paikallistoimikuntien toimintaan.

Jäsenmaksumme on 35 euroa vuodessa. Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat sekä kotihoidontuella olevat voivat halutessaan maksaa alennetun 20 euron jäsenmaksun. Jäseneksi voivat liittyä kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt.

UN Women Suomen hallitus hyväksyy uudet jäsenet. Sivun lopusta voit lukea yleisimmät kysymykset jäsenyydestä.

Liity jäseneksi

  • Yksityisyytesi on meille tärkeä. Käsittelemme tietojasi tietosuojakäytäntöjemme mukaan.

  • Uusi liittyvä jäsen: aseta viitenumeroksi 1324358. Saat jatkossa vuosittaisen jäsenmaksun laskun sähköpostiisi.
  • 0,00 €

UN Women Suomen kampanjat

1) Generation Equality -kampanja haastaa eri toimijoita tasa-arvon konkreettiseen toteuttamiseen. Suomen vastuualueet ovat teknologia ja innovaatiot.

2) HeForShe -kampanja alleviivaa miesten roolia tasa-arvon saavuttamiseksi - ainoastaan yhteistyöllä saamme muutoksen aikaiseksi.

3) Oranssit päivät -kampanjan tavoitteena on naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen.

4) Naisten päivät -kampanja kannustaa naisia ja juhlistaa saavutettua edistystä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä jäsenyys tarkoittaa?

Jäsenenä olet virallisesti tasa-arvon edistäjä ja mukana tukemassa UN Women Suomen toimintaa vuosittaisella jäsenmaksulla. Saat osallistua UN Womenin ja UN Women Suomen järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Jäsenyytesi edistää tyttöjen ja naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia ympäri maailmaa! Sinä päätät, mitä jäsenyys käytännössä sinulle tarkoittaa. Voit sovittaa jäsenyytesi sopimaan elämäntilanteeseesi ja valita sinulle sopivan tavan toimia UN Women Suomen jäsenenä: voit tukea toimintaamme vain taloudellisesti maksamalla jäsenmaksun kerran vuodessa. Kuulet työstämme Suomessa ja maailmalla sähköisessä jäsenkirjeessä ja toimitamme sinulle myös lehden. Voit toimia aktiivisena jäsenenä ja osallistua myös halutessasi lähipaikkakuntasi paikallistoimikuntien toimintaan tai liittyä vapaaehtoiseksi Facebook-ryhmäämme. Voit toimia aktiivisena digijäsenenä kotisohvallasi tykkäämällä, jakamalla ja kommentoimalla UN Women Suomen postauksiin sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Linkedinissä. Näin autat meitä tavoittamaan yhä useampia ihmisiä. Jäsenenä voit myös osallistua yhdistyksen päätöksentekoon vuosikokouksissa.

Mitä jäsenyys maksaa?

Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa. Henkilöjäsenelle jäsenyys maksaa 35 €/vuosi. Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat sekä kotihoidontuella olevat voivat halutessaan maksaa alennetun 20 euron jäsenmaksun.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Jäseneksi voivat liittyä kaikki 15 vuotta täyttäneen henkilöt. Myös järjestöt ja yritykset voivat tukea UN Women Suomen toimintaa jäsenenä. Järjestöille tarjoamme mahdollisuutta liittyä järjestöjäseneksi ja yritykset voivat liittyä kannatusjäseneksi. Ota yhteyttä, ja kerromme mielellämme lisää: toimisto(at)unwomen.fi, puh. 050 466 3953

Miten voin liittyä jäseneksi?

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä yllä olevan lomakkeen. Jäsenyytesi käynnistyy, kun olet maksanut jäsenmaksun ja järjestön hallitus on hyväksynyt jäsenyytesi virallisesti hallituksen kokouksessa. Lähetämme sinulle postitse tervehdyksen seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen.

Kuvituskuvat: UN Women / Maka Gogaladze & Ryan Brown