Aktivismi väkivallan lopettamiseksi

YK:n kansainväliset oranssit päivät naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi 25.11.-10.12.

Vuosittainen 16 päivää aktivismia alkaa kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen pandemia ja epätasa-arvon huipentuma. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen on yksi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työn neljästä peruspilarista, ja siksi tahdommekin kannustaa kaikkia mukaan tähän tärkeään ja merkitykselliseen työhön.

#oranssitpäivät #väkivaltaavastaan #orangetheworld #pukeudunoranssiin

Yhdessä teemme lopun naisiin kohdistuvasta väkivallasta

On meidän jokaisen asia rakentaa maailmaa, jossa tyttöjen ja naisten ei tarvitse elää väkivallan pelossa. Kutsummekin sinut mukaan tekemään vuoden 2021 oranssien päivien kampanjasta kaikkien aikojen suurin ja vaikuttavin!

Tapoja osallistua on monia ja jokaisen panosta tarvitaan. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella vapaaehtoiseksi. Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään. Ilmoittautuneille lähetämme sähköpostitse tietoa tavoista osallistua kampanjaan.

Osoita seisovasi väkivaltaa vastaan

Ilmoittaudu kuulemaan lisää oranssien päivien aktivismista ja tulevista webinaareista.

Vaikuta kanssamme väkivallan lopettamiseksi

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä juontaa juurensa Mirabalin kolmeen aktivistisisarukseen, jotka toimivat 1950-1960 lukujen vaihteessa Dominikaanisessa tasavallassa maan oikeistolaista diktaattoria Rafael Trujillon vastustaneessa liikkeessä. Sisarukset Patricia Mercedes, María Argentina Minerva ja Antonia María Teresa murhattiin 25.11.1960. Vuodesta 1999 lähtien 25. marraskuuta on vietetty heidän muistolleen YK:n julistamaa kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Miten Sinä aiot näyttää tukesi oranssien päivien aikana? Toimit sitten itsenäisesti, kaverin kanssa tai osana paikallistoimikuntaa, toivomme, että tämän oppaan myötä saat lisää inspiraatiota ja ajatuksia oranssien päivien aktivismiin.