Naisen paikka on elossa.

Koti on naiselle vaarallinen paikka. Joka kymmenes minuutti nainen kuolee väkivaltaan läheisensä käsissä - siellä missä hänen tulisi olla eniten turvassa. Joka kolmas nainen kohtaa elämänsä aikana väkivaltaa. Suomi on EU:n toiseksi vaarallisin paikka naiselle elää.

Emme pyydä liikaa. Vaadimme naisille ja tytöille oikeutta elää ja osallistua turvallisesti yhteiskunnassa ilman pelkoa väkivallasta ja häirinnästä.

Kampanjan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Lahjoita ja auta.

Naisen paikka on elossa ja hänellä on oikeus elämään ilman väkivaltaa. Lahjoittamalla tuet UN Women työtä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Esimerkiksi
22 € nainen pääsee turvakotiin
45 € seksuaalisesta väkivallasta selvinnyt saa ammatillista neuvontaa
90 € lapsiavioliitosta selviytynyt pääsee takaisin kouluun

  • Lahjoituksesi

  • Hidden
  • Hinta: 0,00 €
  • 0,00 €
  • Lahjoittajatiedot

  • Yksityisyytesi on meille tärkeä. Käsittelemme tietojasi tietosuojakäytäntöjemme mukaan.

Kampanja-aikana 25.11. - 10.12. lahjoitusvarat ohjataan UN Womenin väkivallan vastaiseen työhön. Kampanja-ajan ulkopuolella tehdyt varat ohjataan UN Womenin työhön maailman laajuisesti.

Naisen paikka on elossa

Patria, Minerva ja María Teresa Mirabal. Jyoti Singh. Pınar Gültekin. Sarah Everard. Agnes Tirop. Mia Zapata. Ingrid Escamilla.

“Femicide” - naisenmurha. Lista tapetuista naisista vain kasvaa. Joka päivä 238 naista kuolee väkivaltaisesti.

Kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää vietetään vuosittain 25. marraskuuta – päivänä, jolloin kolme Mirabalin sisarusta murhattiin raa’asti Dominikaanisessa tasavallassa vuonna 1960.

“Tekstaa, kun olet kotona”

“Tekstaa, kun olet kotona” on tuttu fraasi tytöille ja naisille. Se on lause, joka kertoo kulttuurista, jossa väkivallan pelko on arkipäivää.

Ilmiö nousi otsikoihin, kun kotimatkallaan tapetun Sarah Everardin kohtalo tuli maailmalle tietoisuuteen maaliskuussa.

Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään kotimatkalla henkensä edestä. Kenenkään ei pitäisi joutua elämään jatkuvassa väkivallan pelossa. Vaarallisin paikka monille naisille on kuitenkin kotona.

Suomi EU:n vaarallisimpia maita naisille

Naisiin kohdistuva väkivalta on valtava ongelma myös Suomessa. Suomi on yksi EU:n vaarallisimmista maista naisille. Täälläkin joka kolmas nainen kokee elämänsä aikana parisuhdeväkivaltaa, ja vuosittain ainakin 50 000 naista kokee seksuaalista väkivaltaa.

Naisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt varjopandemian tavoin koronan myötä. Väkivaltatapausten lisääntyminen on näkynyt esimerkiksi auttavien puhelinten ruuhkautumisena ja poliisille tehtyjen kotihälytysten määrän kasvussa myös Suomessa.

Valaistaan yhdessä Suomi oranssiksi!

Oranssit päivät -kampanja kannustaa kaikkia toimimaan naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kampanja alkaa kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

Maailmalla valaistaan joka vuosi tunnettuja rakennuksia oranssiksi merkiksi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Muun muassa Empire State Building ja Egyptin pyramidit ovat oranssilla valaistuksellaan keränneet mittavaa huomiota.

Tule mukaan Oranssit päivät -kampanjaan ja kannusta myös omaa paikkakuntaasi valaisemaan merkittäviä rakennuksiaan!

Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma, joka koskettaa meitä kaikkia. Lue lisää
täältä miten UN Women työskentelee väkivaltaan puuttumiseksi.

Oranssit päivät

Suomi loistaa oranssina naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan – Ainakin 44 paikkakuntaa ja 100 kohdetta mukana Oranssit päivät -kampanjassa
Ainakin 44 paikkakuntaa mukana värjäämässä Suomea oranssiksi – UN Womenin kampanjassa vaaditaan toimia naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puuttumiseksi