Yrityksille

Tee konkreettisia tekoja häirinnän poistamiseksi organisaatioissasi – tilaa materiaalipaketti

Tutkimuksemme mukaan yhdeksän kymmenestä naisesta Suomessa on kokenut seksuaalista häirintää.Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan työelämässä seksuaalista häirintää on kokenut useampi kuin joka toinen nainen. Alle 35-vuotiaista useampi kuin kaksi kolmesta on kokenut seksuaalista häirintää työelämässä.

Nollatoleranssin julistaminen häirinnälle ei riitä, vaan kaikille turvallinen ja häirintävapaa organisaatiokulttuuri vaatii työtä, sitoutumista ja konkreettisia tekoja kaikilla tasoilla, erityisesti johtajilta.

UN Women Suomi on koostanut materiaalipaketin, joka tukee organisaatioita seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemisessä ja kitkemisessä. Materiaalit sisältävät myös johtajille suunnatun konkreettisen checklistin häirinnän torjumiseen. Ole edelläkävijä tasa-arvon edistämisessä ja tilaa tämä materiaali!

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin toimitamme maksuttoman materiaalipaketin sinulle.

Tilaa materiaalipaketti häirinnän kitkemiseksi

Seksuaalisen häirinnän estäminen on merkittävä tasa-arvoteko, johon jokaisen suomalaisen tulisi sitoutua

Seksuaalisen häirinnän estämisellä ja lopettamisella edistetään myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joiden aikaraja 2030 lähestyy. Seksuaalisen häirinnän estäminen ja tasa-arvon edistäminen työpaikalla on myös tasa-arvolaissa määritelty työnantajan velvollisuus. Seksuaalista häirintää työelämässä ei ole kuitenkaan saatu loppumaan, ja uusia keinoja tarvitaan.

Erityisen yleistä seksuaalinen häirintä on naisvaltaisilla aloilla, mm. hoivatyössä ja asiakaspalvelutehtävissä. Näillä aloilla työskentelevien naisten kokema seksuaalinen häirintä on jopa viikoittaista. Häirinnän tekijä on yleensä työpaikan ulkopuolinen henkilö, esim. asiakas tai potilas.

Seksuaalisen häirinnän ja väkivallan pelko rajoittaa erityisesti naisten ja tyttöjen elämää monin tavoin joka päivä. Sukupuolen lisäksi esimerkiksi nuori ikä, vähemmistöön kuuluminen ja pienituloisuus lisäävät huomattavasti seksuaalisen häirinnän riskiä.

Oranssien päivien 25.11.-10.12. teema on tänä vuonna ahdistelun kitkeminen. Tule mukaan!

Liity yritysjäseneksi ja tue naisten ja tyttöjen oikeuksia

Osoittakaa yrityksenä sitoutumisenne tasa-arvon edelläkävijäksi, liittykää UN Women Suomen kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenenä liitytte osaksi verkostoa, jonka kautta yrityksenne saa koulutusta ja muuta tietoa tasa-arvon edistämisestä.