Yrityksille

Tee konkreettisia tekoja häirinnän poistamiseksi organisaatioissasi – tilaa materiaalipaketti

Tutkimuksemme mukaan yhdeksän kymmenestä naisesta Suomessa on kokenut seksuaalista häirintää. Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan työelämässä seksuaalista häirintää on kokenut useampi kuin joka toinen nainen. Alle 35-vuotiaista useampi kuin kaksi kolmesta on kokenut seksuaalista häirintää työelämässä.

Nollatoleranssin julistaminen häirinnälle ei riitä, vaan kaikille turvallinen ja häirintävapaa organisaatiokulttuuri vaatii työtä, sitoutumista ja konkreettisia tekoja kaikilla tasoilla, erityisesti johtajilta.

Miksi häirinnän vastainen toiminta on tärkeää?

Ymmärtämällä ja ennakoimalla erilaisia työntekijäryhmiä kohtaavia haasteita, yritykset:

  • Vahvistavat työturvallisuutta ja -hyvinvointia
  • Parantavat henkilöstön pysyvyyttä
  • Toimivat lainsäädännön mukaan sekä vastuullisesti
  • Välttävät työnantajamielikuvan heikkenemistä ja maineriskejä


UN Women Suomi on koostanut materiaalipaketin, joka tukee organisaatioita seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemisessä ja kitkemisessä. Materiaalit sisältävät myös johtajille suunnatun konkreettisen checklistin häirinnän torjumiseen. Ryhdy työrauhanturvaajaksi ja tilaa tämä materiaali!

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin toimitamme maksuttoman materiaalipaketin sinulle. Järjestämme myös koulutuksia ja työpajoja yrityksille.

Tilaa materiaalipaketti häirinnän kitkemiseksi

Ole yhteydessä

Varaa lyhyt etäpalaveri ja kuulet lisää yrityksille suunnatuista työkaluistamme. Järjestämme koulutuksia ja konsultoimme yrityksiä työelämäkysymyksissä teidän tarpeidenne mukaan. Varaa palaveri tai ota yhteyttä varainhankinnan johtaja Aura Yliselä, aura.ylisela@unwomen.fi p. 044 3232 668.

Seksuaalisen häirinnän estäminen on merkittävä tasa-arvoteko, johon jokaisen suomalaisen tulisi sitoutua

Seksuaalisen häirinnän estämisellä ja lopettamisella edistetään myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joiden aikaraja 2030 lähestyy. Seksuaalisen häirinnän estäminen ja tasa-arvon edistäminen työpaikalla on myös tasa-arvolaissa määritelty työnantajan velvollisuus. Seksuaalista häirintää työelämässä ei ole kuitenkaan saatu loppumaan, ja uusia keinoja tarvitaan.

Seksuaalisen häirinnän ja väkivallan pelko rajoittaa erityisesti naisten ja tyttöjen elämää monin tavoin joka päivä. Sukupuolen lisäksi esimerkiksi nuori ikä, vähemmistöön kuuluminen ja pienituloisuus lisäävät huomattavasti seksuaalisen häirinnän riskiä.

Oranssien päivien 25.11.-10.12. teema on tänä vuonna ahdistelun kitkeminen. Tule mukaan!