Auta naisia ja heidän perheitään Gazassa

Naiset ja heidän perheensä tarvitsevat kiireellisesti apua. Kiitos jos voit lahjoittaa jo tänään.

• Täytä alla oleva lahjoituslomake
• Tekstaa HELP20 numeroon 16499 (20€)
• Lahjoita valitsemasi summa MobilePaylla numeroon 75545

  • Lahjoituksesi

  • Hidden
  • Hinta: 0,00 €
  • 0,00 €
  • Lahjoittajatiedot

Gazan kriisi vaikuttaa naisiin ja tyttöihin ennennäkemättömällä tavalla

Lokakuun 7. päivän 2023 jälkeen Gazassa on tapettu yli 24 000 palestiinalaista, joista 2/3 on naisia tai lapsia. Arviolta 1,9 miljoonasta kodeistaan paenneesta gazalaisesta lähes miljoona on naisia ja tyttöjä. Tilanne Gazassa on ennenäkemättömän vakava. Kukaan ei ole turvassa, missään Gazassa. Ruuasta, vedestä ja lääkkeistä on huutava pula.

Naiset ovat sukupuolensa takia erityisen haavoittuvassa asemassa. Kriisitilanteet ja kodistaan pakeneminen lisäävät heidän riskiään sukupuolittuneelle väkivallalle ja ruokaturvattomuudelle.

Arvioltaan 50 000 gazalaista naista on raskaana ja heistä yli 5500 odotetaan synnyttävän seuraavan kuukauden aikana epäinhimillisissä oloissa.

UN Women arvioiden mukaan 3 000 naisesta on tullut leskiä ja perheidensä elättäjiä ja he tarvitsevat kiireellisesti suojaa ja ruokaa. Yhä useammat naiset pelkäävät, että perheet turvautuvat epätoivoisiin selviytymiskeinoihin, kuten varhaisiin avioliittoihin.

UN Womenin kumppaneina toimivat naisjärjestöt ovat pääosin pystyneet jatkamaan toimintaansa keskittyen pääasiassa hätäapuun. Kuitenkin vain murto-osa rahoituksesta suuntautuu näille elintärkeää työtä tekeville järjestöille.

UN Women on konfliktin eskaloitumisen alusta asti vaatinut välitöntä humanitaarista tulitaukoa, humanitaarisen avun päästämistä Gazaan, kaikkien panttivankien välitöntä ja ehdotonta vapauttamista ja kansainvälisen ihmisoikeuslain ja humanitaarisen lain kunnioittamista.

Lue Gazan ja Israelin konflikti: Usein kysytyt kysymykset

UN Women on tukenut palestiinalaisia naisia vuodesta 1997 lähtien heidän sosiaalisten, taloudellisten ja poliittisten oikeuksiensa saavuttamiseksi. Vaikeista oloista huolimatta olemme edelleen paikan päällä tarjoamassa tukea ja apua, ja jatkamme tätä työtä niin kauan kuin sitä tarvitaan.

Sinun lahjoituksesi avulla voimme yhdessä kumppaneidemme kanssa:

toimittaa henkeä pelastavaa hätäapua, kuten ruokaa, naisille ja heidän perheilleen varmistaen, että apu saavuttaa erityisesti haavoittuvammassa asemassa olevat naiset ja heidän perheensä, kuten naisjohtoiset kotitaloudet.

tukea paikallisia naisjärjestöjä, jotta he pystyvät vastaamaan naisten ja tyttöjen kiireellisiin tarpeisiin, mukaan lukien tarjoamaan palveluita sukupuolittuneen väkivallan torjumiseksi.

toimittaa paikallisten naisten tarvitsemia muita tuotteita, kuten lämpimiä talvivaatteita, hygieniatuotteita ja äidinmaidonkorviketta.

tarjota psykososiaalista tukea ja mielenterveyttä tukevia palveluita.

tukea palestiinalaisen naisliikkeen mahdollisuutta merkityksellisesti osallistua humanitaarisen avun suunnitteluun sekä kaikkeen päätöksentekoon.

UN Women tuottaa lisäksi tärkeää tietoa konfliktin vaikutuksista erityisesti naisiin ja tyttöihin. UN Women myös tekee työtä sen eteen, että tasa-arvo ja tyttöjen ja naisten oikeudet ja suojelu huomioidaan kaikessa humanitaarisessa työssä.

Lue Faktoja ja lukuja: Naiset ja tytöt Gazan sodassa.

Kuvat: UN Women Menna Negeda, UNICEF Mohammad Ajjour, UNICEF Eyad El Baba
Sivu on päivitetty 16.2.2024

Lue uusimmat artikkelit aiheesta