Auta naisia ja heidän perheitään Gazassa

Naiset ja heidän perheensä tarvitsevat kiireellisesti apua. Kiitos jos voit lahjoittaa jo tänään.

• Täytä alla oleva lahjoituslomake
• Tekstaa HELP20 numeroon 16499 (20€)
• Lahjoita valitsemasi summa MobilePaylla numeroon 75545

  • Lahjoituksesi

  • Hidden
  • Hinta: 0,00 €
  • 0,00 €
  • Lahjoittajatiedot

Olemme syvästi huolissamme hyökkäysten tuhoisista vaikutuksista siviileihin, mukaan lukien naisiin ja tyttöihin.

Väkivallan eskaloiduttua Gazassa tuhannet siviilit ovat kuolleet tai loukkaantuneet, ja lukemattomat muut ovat altistuneet väkivallalle. Naiset ja heidän perheensä Gazassa tarvitsevat kiireellisesti ruokaa, vettä, sähköä, lääkkeitä ja turvallista pääsyä siviilikohteisiin, kuten sairaaloihin. Tämän lisäksi Gazassa asuvat naiset kärsivät rakenteellisesta sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, jotka lisäävät naisten riskiä sukupuolittuneelle väkivallalle ja ruokaturvattomuudelle.

Yli 10 000 lasta on menettänyt isänsä.
Yli 10 000 naista ja lasta on loukkaantunut.
Yli 887 900 naista ja tyttöä on joutunut jättämään kotinsa.
50 000 naista Gazassa on raskaana, joista yli 5500 odotetaan synnyttävän seuraavan kuukauden aikana.

*luvut perustuvat UN Womenin arvioihin, jotka perustuvat Gazan mediatoimiston tietoihin. Luku raskaana olevista naisista perustuu YK:n väestörahasto UNFPA:n arvioihin. Luvut päivitetty 20. lokakuuta.

"Nyt arvioidaan, että yli 14 000 Gazassa kuolleesta ihmisestä 67 prosenttia on naisia ja lapsia. Se tarkoittaa, että joka tunti kaksi äitiä kuolee, ja joka toinen tunti seitsemän naista menettävät henkensä. Me suremme heitä kaikkia".

– Sima Bahous, UN Womenin pääjohtaja ja YK:n alipääsihteeri

UN Women tuomitsee hyökkäykset siviilejä vastaan, ihmishenkien menetykset ja kärsimyksen Israelissa ja miehitetyillä Palestiinalaisalueilla. Vaadimme välitöntä tulitaukoa ja humanitaarisen avun päästämistä alueelle, jotta apua voidaan toimittaa sitä tarvitseville.

UN Women on tukenut palestiinalaisia naisia vuodesta 1997 lähtien heidän sosiaalisten, taloudellisten ja poliittisten oikeuksiensa saavuttamiseksi. Olemme edelleen paikan päällä tarjoamassa tukea ja apua, ja jatkamme tätä työtä niin kauan kuin sitä tarvitaan.

Lahjoittajien tuella UN Women keskittyy tulevien kuukausien aikana tarjoamaan hätäapua naisille ja tytöille, varmistaen että apu saavuttaa erityisen haavoittuvaiset naiset ja heidän perheensä, ja että hätäavussa huomioidaan naisten ja tyttöjen erityiset tarpeet.

Kuvat: UNICEF Mohammad Ajjour / UNICEF Eyad El Baba

Lue uusimmat artikkelit aiheesta

Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto: Tulitauko nyt – Suomen tulee sitoutua naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelmaansa myös Gazassa
Gazan ja Israelin konflikti: Usein kysytyt kysymykset