UN Womenin lausunnot lokakuun 7. päivän hyökkäykseen liittyen

UN Women ei ole horjunut tuessaan kaikille naisille ja tytöille.

”Kaikki naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta, seksuaalinen väkivalta mukaan lukien, tuomitaan yksiselitteisesti uhrien kansallisuudesta, identiteetistä, rodusta tai uskonnosta riippumatta.”

– UN Womenin pääjohtaja, 25. lokakuuta 2023 YK:n turvallisuusneuvostolle pidetty tiedotustilaisuus

 

UN Womenin lausuntoja ja puheita liittyen 7.10.2023 tapahtuneeseen hyökkäykseen:

Lokakuu

Lokakuun 13. päivänä UN Women tuomitsi lokakuun 7. päivän iskut ja varoitti niiden naisiin ja tyttöihin kohdistuvista tuhoisista vaikutuksista sekä vaati kaikkien siviilien suojelua ja kaikkien panttivankien vapauttamista.

YK:n turvallisuusneuvostossa 25. lokakuuta pitämässään puheessa UN Womenin pääjohtaja tuomitsi yli 1000 ihmisen kuoleman Israelissa 7. lokakuuta tehdyissä iskuissa, tuomitsi kaikenlaisen seksuaalisen väkivallan ja ilmaisi syvän huolensa arviolta 200 panttivangista, joista monet ovat naisia.

Marraskuu

Turvallisuusneuvoston toisessa tiedotustilaisuudessa 22. marraskuuta UN Womenin pääjohtaja muistutti, että joka tunti Gazassa kaksi äitiä saa surmansa. Hän myös ilmaisi vakavan huolensa liittyen tietoihin sukupuoleen perustuvasta ja seksuaalisesta väkivallasta Israeliin kohdistuneiden iskujen yhteydessä, ja vaati näiden ilmoitusten perusteellista tutkimista.

Erillisessä puheessaan samana päivänä UN Womenin pääjohtaja toisti UN Womenin vaatimukset kaikkien panttivankien, joista monet ovat naisia, välittömästä vapauttamisesta ja välittömästä humanitaarisesta tulitauosta.

Joulukuu

UN Women tuomitsi 1. joulukuuta antamassaan lausunnossa yksiselitteisesti 7. lokakuuta tehdyt iskut ja ilmaisi huolensa ”lukuisista ilmoituksista liittyen sukupuoleen perustuviin julmuuksiin ja seksuaaliseen väkivaltaan näiden iskujen aikana” ja ilmaisi huolensa siitä, että sotilasoperaatiot olivat jatkuneet Gazassa.

Tammikuu

19. tammikuuta antamassaan lausunnossa, konfliktin kestettyä 100 päivää, UN Womenin pääjohtaja alleviivasi, että naiset ja lapset olivat konfliktin ensimmäiset uhrit, ja tuomitsi ”järkyttävät kertomukset häikäilemättömästä seksuaalisesta väkivallasta” hyökkäysten aikana.

Alkuperäinen artikkeli julkaistu täällä.