fbpx
0 kohdetta

Hyppää Generation Equality -podcastin matkaan, ja tehdään tasa-arvosta vihdoin totta!

Jo 25 vuotta sitten hyväksyttiin historiallisen edistyksellinen asiakirja maailman naisten aseman parantamiseksi – Pekingin julistus ja toimintaohjelma. Silti edelleenkään yksikään maa ei ole saavuttanut tasa-arvoa. Suomen UN Womenin Generation Equality -podcastissa tapaamme tasa-arvon lähettiläitä, jotka haluavat kanssamme varmistaa, että tasa-arvosta tulee vihdoin totta.
Naisten ja tyttöjen oikeudet 2020 – missä mennään presidentti Tarja Halonen?

Kuusijaksoinen podcast-sarjamme käynnistyy presidentti Tarja Halosen vierailulla. Hänen kanssaan matkataan vuoteen 1995 – historiallisen Pekingin julistuksen ja toimintaohjelman luomishetkeen YK:n neljänteen naisten maailmankonferenssiin, jossa presidentti oli itsekin mukana. Konferenssin pääviestiksi kiteytyi, että ihmisoikeudet ovat naisten oikeuksia ja naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia. Kuitenkin edelleen 25 vuotta tuon julistuksen jälkeen naisten ihmisoikeuksien loukkaukset ovat karua todellisuutta ympäri maailmaa.

”Mikään kehitys, hyväkään asia ei pysy, jos siitä ei pidetä huolta, ja jos sitä ei koko ajan vahvisteta kulloisiinkin olosuhteisiin sopivaksi. Tässä mielessä sukupolvien välinen yhteistyö on tavattoman tärkeää sekä miesten että naisten kohdalla tasa-arvon saavuttamiseksi. — Me kaikki erilaiset, eri ikäiset, eri näköiset sekä miehet että naiset, tehdään se muutos mahdolliseksi”, presidentti Halonen sanoo.

Haastattelu on myös luettavissa täältä!

 

Podcastimme myös muissa kanavissa:

Toisen Generation Equality -podcastin jakson julkaisuajankohtaa Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3. on jouduttu siirtämään Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Tule osaksi tasa-arvon sukupolvea!

Allekirjoita kannanottomme maailmanlaajuisen raiskauskulttuurin lopettamiseksi! Allekirjoita kannanotto

Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa, kun uusi podcast-jaksomme julkaistaan? Tilaa uutiskirjeemme!

Ajankohtaista

Presidentti Tarja Halonen: ”Kun naiset osallistuvat työelämään ja tekevät sitä samassa mitassa, samoilla uratavoitteilla kuin miehet, tulee entistä tärkeämmäksi sovittaa yhteen perhe ja työelämä”

Presidentti Tarja Halonen kertoo ainutlaatuiselta näköalapaikalta, miltä sukupuolten tasa-arvon kehitys on näyttänyt viimeisten 25 vuoden aikana.

Presidentti Tarja Halonen käynnistää Suomen UN Womenin Generation Equality -podcastin

Presidentti Tarja Halonen käynnistää Suomen UN Womenin Generation Equality -podcastin, jossa pohditaan, miten tasa-arvosta tehdään vihdoin totta.

Ota kantaa! Raiskaus vahingoittaa koko yhteiskuntaa – ja yhteiskunta sallii sen

Koko maailmanlaajuinen raiskauskulttuuri vahingoittaa yhteiskuntaa rajoittamalla naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia liikkua, kouluttautua ja hankkia oma elantonsa uhaten samalla heidän terveyttään.

Naistenpäivä: Tasa-arvoa ei saavuteta kukkapuskilla!

Yksi naistenpäivä vuodessa ei ole tarpeeksi. Sukupuolten tasa-arvoa ei ole vieläkään saavutettu – naisiin kohdistuvaan väkivaltaan on puututtava joka päivä!

​Pekingin julistus ja toimintaohjelma luotiin YK:n neljännessä naisten maailmankonferenssissa vuonna 1995. Konferenssi muistetaan erityisesti Hillary Clintonin puheesta, jossa hän kiteytti julistuksen pääviestin: ihmisoikeudet ovat naisten oikeuksia ja naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

Generation Equality –podcastia on tuettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.