UN Women ja Jordanian Hashemite Charity -järjestö toimittavat humanitaarista apua 15 000 naiselle ja tytölle Gazassa

Auta Gazan naisia ja heidän perheitään

15 000 naista ja tyttöä Gazassa saa elintärkeää apua UN Womenin ja Jordanian Hashemite Charity Organization (JHCO) -järjestön kumppanuuden tuloksena. Jordanian asevoimien tukemana ensimmäinen lähetys lähti tänään Jordaniasta rahtikoneella kohti Al-Arishin kaupunkia. Pakkaukset sisältävät kipeästi tarvittuja humanitaarisia tarvikkeita naisille ja tytöille Gazan kaistalla.

“Osana YK:n kiireellistä humanitaarista apua miehitetyille Palestiinalaisalueille (OPT) UN Women yhdisti voimansa Jordanian Hashemite Charity Organization-järjestön kanssa tukeakseen naisia Gazassa, yhteistyössä UN Womenin miehitetyllä Palestiinalaisalueella sijaitsevan toimiston kanssa” sanoi Nicolas Burniat, UN Women Jordanian maajohtaja (kuvassa keskellä). “UN Women kiittää Jordanian hallitusta sen voimakkaasta tuesta tulitauolle kansainvälisissä foorumeissa, sekä sen tinkimättömistä ponnisteluista vahvistaa humanitaarisen avun toimittamista Gazaan. Kiitämme Jordanian valtiota myös erityisesti heidän tuestaan naisille ja tytöille”, hän lisäsi.

Kuva: UN Women/Michele Pasquale

Yli 1,9 miljoonaa ihmistä – 85 prosenttia Gazan kokonaisväestöstä – on joutunut pakolaisiksi jatkuvien Israelin sotatoimien keskellä. Heidän joukossaan on miljoona naista ja tyttöä, jotka kärsivät sietämättömästä kärsimyksestä, sairauksista ja nälänhädästä. Puolet heistä etsii suojaa Rafahissa peläten henkensä puolesta, ilman paikkaa minne mennä. Viimeisimpien lukujen mukaan 70 prosenttia Gazassa sodan aikana kuolleista palestiinalaisista on naisia ja lapsia. Kaksi äitiä kuolee Gazassa joka tunti.

“Kumppanuus UN Womenin kanssa heijastaa sitoutumistamme haavoittuvien yhteisöjen tukemiseen ja avun tarjoamiseen kriisiaikoina. Työskentelemme yhdessä varmistaaksemme, että Gazan naiset ja lapset saavat kiireellisesti tarvitsemaansa tukea”, sanoi tohtori Hussein Al Shebli, JHCO:n pääsihteeri.

Tämän toimituksen lisäksi UN Women ja Maailman ruokaohjelma (WFP) pyrkivät toimittamaan käteis- ja ruoka-apua 75 000 naiselle perheineen. UN Women ja Egyptin Punainen Puolikuu toimittivat myös hiljattain elintärkeitä tarvikkeita 7 000 naiselle ja lapselle Gazassa.

Lisäksi UN Women tekee yhteistyötä naisjohtoisten organisaatioiden kanssa tarjotakseen sukupuolisensitiivisiä palveluja ja vastatakseen Gazan naisten ja tyttöjen kohtaamiin haasteisiin liittyen esimerkiksi suojeluun ja hyvinvointiin.

UN Women jatkaa välittömän humanitaarisen tulitauon vaatimista ja pyytää, että naisia ja tyttöjä suojellaan ja heille turvataan pääsy nopean, esteettömän ja naisten ja tyttöjen erityiset tarpeet huomioivan humanitaarisen avun piiriin.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote julkaistu täällä.

Artikkelikuva: UN Women/Bashar Al-Jabari