fbpx
0 kohdetta

Apuasi tarvitaan! Koronavirus heikentää naisten asemaa entisestään

 

 

 

 

Apuasi tarvitaan enemmän kuin koskaan. Esimerkiksi

 

15 eurolla nainen saa hätäapupakkauksen, joka sisältää hygieniatarvikkeita

45 eurolla nainen saa ruokatarvikkeita kuukaudeksi

130 eurolla voidaan kouluttaa poliiseja puuttumaan kotiväkivaltaan

 

Lämmin kiitos tuestasi!

Korona iskee haavoittuvassa asemassa oleviin naisiin

Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä meidän kaikkien elämään, mutta erityisesti se iskee heihin, jotka elävät jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa. Pakolaisleireillä elävillä naisilla on suuri riski sairastua vakavasti, kotikaranteenit lisäävät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, ja pandemia heikentää naisten taloudellista itsenäisyyttä.

Koronavirus lisää hauraissa olosuhteissa elävien naisten riskiä sairastua vakavasti. Tiiviisti asutetuilla pakolaisleireillä hygienia on heikkoa, ja taudit pääsevät leviämään helposti. Usein pakolaisiksi joutuneilla naisilla ja tytöillä on pula välttämättömistä perustarvikkeita kuten saippuasta, alusvaatteista, hammasharjoista ja terveyssiteistä.

Kriisi myös lisää naisten altistumista väkivallalle. Jo nyt kotikaranteenit ovat lisänneet kotiväkivaltaa Aasiassa. Kiinassa jotkin poliisilaitokset ovat kertoneet yhteydenottojen kotiväkivaltaan liittyen jopa kolminkertaistuneen. Samalla ulkonaliikkumiskielto estää naisia hakeutumasta turvakoteihin.

Lisäksi kriisi heikentää erityisesti naisten toimeentuloa. Monet naiset työskentelevät epävakaissa ammateissa, joten pandemia heikentää heidän talouttaan ja mahdollisuuksia huolehtia lapsistaan.

 

UN Women tukee naisia pandemian keskellä

Olemme siellä, missä apua tarvitaan. Meidän työmme jatkuu, vaikka maailma on pysähtynyt. Huolehdimme, että naisilla on pääsy henkilökohtaisiin hygieniatuotteisiin ja terveyspalveluihin myös kotikaranteeneissa. Tuemme naisten itsenäistä toimeentuloa ja mahdollisuutta ammattiin, jotta he voivat huolehtia itsestään ja perheestään. Varmistamme, että väkivaltaa kohdanneet naiset saavat tukea myös kriisin keskellä.

 

 

 

Varmistamme naisten pääsyn hygieniatuotteisiin myös karanteenin aikana.

Varmistamme tuen kotiväkivaltaa kokeneille naisille myös karanteenin aikana.

Tuemme naisten itsenäistä toimeentuloa ja pääsyä ammattiin.

Lahjoitustili

Voit lahjoittaa suoraan Suomen UN Womenin lahjoitustilille Nordea FI62 1270 3000 2089 39 (viite 20200)

Tekstiviestilahjoitus

Voit lahjoittaa 10 euroa tekstiviestillä: Lähetä viesti UNW numeroon 16499

Kuvituskuva: UN Women/Allison Joyce