HeForShe

Miehet naisten puolella

Tasa-arvon saavuttamiseksi tarvitaan myös miehiä. UN Womenin maailmanlaajuinen HeForShe-solidaarisuuskampanja kutsuu miehet tukemaan naisia ja tekemään konkreettisia tekoja tasa-arvon saavuttamiseksi. Jokainen voi osallistua kampanjaan allekirjoittamalla oman HeForShe-sitoumuksensa ja liittyä UN Women Suomen jäseneksi. Sitoumuslomakkeen löydät sivun alalaidasta.

Maailmanlaajuinen HeForShe-kampanja käynnistyi vuonna 2014 UN Womenin hyväntahdonlähettilään Emma Watsonin kuuluisalla puheella. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on yksi 28:sta kampanjaan sitoutuneesta Impact Championista, jotka edistävät tasa-arvoa kampanjalähettiläinä.

Presidentti Niinistö on myös mukana Generation Equality -podcast-sarjassamme, jossa tapaamme tasa-arvon lähettiläitä. Kuuntele Niinistön Generation Equality -podcastjakso täältä.

HeForShe Summit: torstaina 23. syyskuuta klo 17.00

HeForShe Summit -tapahtuma järjestetään virtuaalisesti torstaina 23. syyskuuta klo 17.00. Tapahtumassa julkistetaan muun muassa uusia HeForShe kumppaneita ja yhteiskunnan eri alojen johtajat keskustelevat naisten ja tyttöjen oikeuksien edistämisestä, miten olla miehenä tasa-arvon edistäjä ja siitä, miten sukupuolten tasa-arvo istutetaan organisaation DNA:han. HeForShe Summit -tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Voit ilmoittautua siihen täällä.

HeForShe Summit -tapahtuma järjestettiin edellisen kerran torstaina 27.5.2021 klo 17 Suomen aikaa. Tapahtuma toi yhteen HeForShe Champions -tukijat, jotka ovat viimeisen viiden vuoden ajan työskennelleet konkreettisesti keksiäkseen ratkaisuja maailman tasa-arvohaasteisiin. Presidentit, pääministerit, toimitusjohtajat ja akateemiset johtajat esittelivät konkreettisia ratkaisuja ja toimintamalleja sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi.

Tasavallan presidentti ja HeForShe Impact Champion Sauli Niinistö on yksi HeForShe Summit -tapahtuman puhujista.

Tee helppo ja konkreettinen tasa-arvoteko

Suomessa on tehty tasa-arvotyötä YK:n alaisena tasa-arvojärjestönä jo 40 vuotta, mutta valitettavasti tehtävää on vielä paljon. Suomi on yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista naisille – jopa 47 prosenttia suomalaisnaisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa (European Union Agency for Fundamental Rights). Lisäksi naisiin kohdistuva verkkohäirintä ja vihapuhe heikentää naisten osallistumista päätöksentekoon.

Tule mukaan edistämään tasa-arvoa ja yhtäläisten oikeuksien toteutumista. Jäseneksi liittyminen on helppo, mutta merkityksellinen teko tasa-arvoisemman huomisen puolesta.

Impact Championit

Impact Championit ovat HeForShe-kampanjaan sitoutuneita johtajia politiikasta, yritysmaailmasta ja akateemisesta maailmasta. He edistävät sukupuolten välistä tasa-arvoa instituutioissa ja pyrkivät muuttamaan asenteita ja rakenteita yhdenvertaisuuden saavuttamiseksi. Impact Championeiksi on sitoutunut esimerkiksi 10 presidenttiä ja pääministeriä eri maista, mukaan lukien tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja kuvassa oleva Japanin pääministeri Shinzo Abe.

Vaikuta kanssamme!

Ympäri maailman järjestetään mielenilmauksia ja tempauksia HeForShe-kampanjan tavoitteiden toteutumiseksi. Esimerkiksi Pakistanissa ryhmä yliopisto-opiskelijoita innoitti yli 5000 pakistanilaista miestä ja poikaa allekirjoittamaan HeForShe-sitoutumuksensa. Aktivistit ovat tehneet kampanjaa varten lyhytelokuvia, ja monet urheilujoukkueet ovat lähteneet tukemaan kampanjan sanomaa.

#HeForSheAtHome

Koronapandemian vuoksi #HeForShe-kampanja lanseerasi vuonna 2020 uuden kampanjan nimeltä #HeForSheAtHome. Pandemia-aikana epätasa-arvo on syventynyt, kun kotityöt ja lastenhoito ovat jääneet laajalti naisten tehtäviksi. Naiset myös työskentelevät eturintamassa koronapandemian torjunnassa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista 70 prosenttia on naisia, ja naiset tekevät kolme kertaa enemmän palkatonta työtä kotona miehiin verrattuna. #HeForSheAtHome-kampanjan tavoitteena on vähentää naisten taakkaa ja rohkaista miehiä tekemään tasavertaisesti kotitöitä.

Tule mukaan liikkeeseen!

HeForShe-kampanja on innoittanut...

2,2 miljoonaa

ihmistä allekirjoittamaan sitoumuksensa verkossa

3,3 miljoonaa

ihmistä allekirjoittamaan sitoumuksensa yhteensä

28

Impact Championia liittymään kampanjaan eri yhteiskunnan aloilta

110 000

järjestettyä HeForShe-tapahtumaa

Allekirjoita HeForShe-sitoumuksesi!

  • Allekirjoittamalla kannanoton hyväksyn, että tietoni tallennetaan Suomen UN Womenin rekisteriin. Yksityisyytesi on meille tärkeä. Voit lukea tietosuojastamme rekisteriselosteessamme.
Presidentti Sauli Niinistö: Koronapandemialla dramaattisia seurauksia heikoimmassa asemassa oleville

Sivun kuvat UN Womenin arkistoista.
Kuvaajat: Gustavo Benítez, Maka Gogaladze, Betsy Davis