Ota kantaa raiskauksia vastaan

Ota kantaa! Raiskaus vahingoittaa koko yhteiskuntaa – ja yhteiskunta sallii sen

Koko maailmanlaajuinen raiskauskulttuuri vahingoittaa yhteiskuntaa rajoittamalla naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia liikkua, kouluttautua ja hankkia oma elantonsa uhaten samalla heidän terveyttään.

Seksuaalista väkivaltaa on kaikkialla: Jopa 12 maassa raiskaaja välttää tuomion menemällä naimisiin uhrinsa kanssa. Vain alle puolessa maailman valtioista aviopuolison raiskaaminen on rikos. Joka päivä 33 000 tyttölasta joutuu pakotettuun avioliittoon, joka käytännössä antaa miehelle oikeuden raiskata tytön vaikka joka päivä.
Suomessakin vasta käsitellään raiskauslain uudistamista suostumusperustaiseksi ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi.

Tälläkin hetkellä maailmalla ollaan ottamassa vaarallisia askeleita taaksepäin tasa-arvossa.

Meidän tulee sanoa ääneen ettemme hyväksy toimia, joilla lisätään lapsiavioliittoja ja vahvistetaan raiskauskulttuuria! Lapsiavioliitto on ihmisoikeusloukkaus, joka vie tytöiltä oikeuden päättää omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan.

Allekirjoita kannanotto

Me sanomme, että raiskauskulttuurin on aika loppua ja kehitys väärään suuntaan on pysäytettävä!
Yhteiskunnan on suojeltava selviytyjiä – ei tekijöitä.
Tarvitsemme sinua mukaan vahvistamaan ääntämme raiskauskulttuuria vastaan.

Allekirjoita kannanotto ja vaadi suunnanmuutosta!
Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia

Miten UN Women purkaa raiskauskulttuuria?

Edistämme tehokkaita lakeja ja käytäntöjä

UN Women työskentelee edistääkseen lakeja ja käytäntöjä, jotka voisivat lopettaa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan. Työskentelemme yhdessä valtioiden ja muiden tahojen kanssa, ja tuemme heitä lakien, käytäntöjen ja strategioiden käyttöönotossa ja vahvistamisessa.

Autamme väkivallan uhreja

UN Women kehittää palveluiden laatua ja saatavuutta lisäämällä tietoa ja ymmärrystä palveluista sekä niiden tärkeydestä. Levitämme tietoa ja ymmärrystä YK:n tahojen, asiantuntijoiden sekä ammattilaisten kautta. Lisäksi autamme eri tahoja järjestämään palveluita, jotka ovat ensisijaisen tärkeitä väkivallasta toipumisen kannalta.

Keskitymme väkivallan ennaltaehkäisemiseen

Ennaltaehkäisemme sukupuolittunutta väkivaltaa puuttumalla sen juurisyihin. Tuemme väkivallan lopettamista edistämällä sukupuolten välistä tasa-arvoa, voimaannuttamalla naisia sekä huolehtimalla siitä, että ihmisoikeudet toteutuvat myös naisten kohdalla.

Lue lisää

Kuvituskuva: UN Women/Khristina Godfrey