0 kohdetta

Tasa-arvoa ei saavuteta kukkapuskilla!

Lahjoita kukkarahat naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön. Lopetetaan raiskauskulttuuri!

 

 

 

 

45 eurolla seksuaalisesta väkivallasta selvinnyt voi saada ammatillista neuvontaa

20 eurolla voidaan pelastaa yksi tyttö lapsiavioliitolta

13 eurolla seksuaalisesta väkivallasta selvinnyt voi saada lääketieteellistä apua

Raiskaus vahingoittaa yhteiskuntaa

Yksi naistenpäivä vuodessa ei ole tarpeeksi. Sukupuolten tasa-arvoa ei ole vieläkään saavutettu, ja näin tasa-arvon supervuonna haluamme nostaa entistä vahvemmin esille naisiin kohdistuvan väkivallan. #NAISTENPÄIVÄT alkavat kansainvälisestä naistenpäivästä 8.3. ja kampanja jatkuu Minna Canthin päivään asti 19.3.!

 

“Kun tyttö pakotetaan naimisiin, hänen miehelleen annetaan oikeus raiskata tämä tyttö joka päivä”

Jaha Dukureh on UN Womenin hyvän tahdon lähettiläs. Jaha on selviytynyt lapsiavoliitosta, johon hänet pakotettiin 15-vuotiaana sekä sukuelinten silpomisesta. Kun Jaha puhuu pakotetun avioliitton vaikutuksista lapseen, hän puhuu sitä oman kokemuksensa painoarvolla. Maailmanlaajuisesti hänen kaltaisiaan lapsena avioliittoon pakotettuja tyttöjä on 650 miljoonaa.

“Naimisiinmeno niin nuorena on vaikein asia, jonka kukaan tyttö voi joutua kokemaan. Kun tyttö pakotetaan naimisiin, hänen miehelleen annetaan oikeus raiskata tämä tyttö joka päivä.”

Naisten lapsiavioliitot ovat äärimmäisiä naisiin kohdistuvan syrjinnän ja väkivallan muotoja ja osa laajempaa sukupuolten välisen epätasa-arvon kulttuuria. Lapsiavioliitot, ja usein siihen yhdistetty silpominen, osoittavat, että naiset ja tytöt eivät ole päätösvallassa omista vartaloistaan, päätöksistään tai elämästään. Tällä on vakavia sosiaalisia, taloudellisia, fyysisiä, emotionaalisia ja seksuaalisuuteen sekä terveyteen liittyviä seuraamuksia, jopa kuolema. Meidän tulee lopettaa nämä käytännöt ja osoittaa niiden taustalla vaikuttava sukupuolten välinen syrjintä sekä epätasa-arvo.

Jahan toive on nähdä päivä, jolloin kukaan vanhempi ei tee päätöstä, joka muuttaa ja rajoittaa heidän tyttäriensä elämää. Tämä on myös meidän tavoitteemme ja siksi pyydämme sinua mukaan nostamaan naisten ja tyttöjen äänet kuuluviin!

Naisten ja tyttöjen oikeudet ovat ihmisoikeuksia!

 

Ota kantaa! Raiskaus vahingoittaa koko yhteiskuntaa – ja yhteiskunta sallii sen

Koko maailmanlaajuinen raiskauskulttuuri vahingoittaa yhteiskuntaa rajoittamalla naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia liikkua, kouluttautua ja hankkia oma elantonsa uhaten samalla heidän terveyttään.

Seksuaalista väkivaltaa on kaikkialla: Jopa 12 maassa raiskaaja välttää tuomion menemällä naimisiin uhrinsa kanssa. Vain alle puolessa maailman valtioista aviopuolison raiskaaminen on rikos. Joka päivä 33 000 tyttölasta joutuu pakotettuun avioliittoon, joka käytännössä antaa miehelle oikeuden raiskata tytön vaikka joka päivä. Suomessakin vasta käsitellään raiskauslain uudistamista suostumusperustaiseksi ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi.

Tälläkin hetkellä vaarallisia askeleita otetaan taaksepäin tasa-arvossa:

Pakistanin tuomioistuin on päättänyt, että miehellä on oikeus mennä naimisiin alaikäisen tytön kanssa, kun hän on saanut ensimmäiset kuukautisensa.

Turkissa esitetään lakiehdotus, jossa raiskaajat voivat välttää tuomion mikäli he solmivat avioliiton uhrinsa kanssa. 

Meidän tulee sanoa ääneen ettemme hyväksy toimia, joilla lisätään lapsiavioliittoja ja vahvistetaan raiskauskulttuuria! Lapsiavioliitto on ihmisoikeusloukkaus, joka vie tytöiltä oikeuden päättää omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan.

 

Allekirjoita kannanotto

Me sanomme, että raiskauskulttuurin on aika loppua ja kehitys väärään suuntaan on pysäytettävä! Yhteiskunnan on suojeltava selviytyjiä – ei tekijöitä. Tarvitsemme sinua mukaan vahvistamaan ääntämme raiskauskulttuuria vastaan.

Allekirjoita kannanotto ja vaadi suunnanmuutosta!

Käytätkö käteistä?

 

 Auta meitä lopettamaan lapsiavioliitot samalla kun nostat Otto-pisteiltä käteistä. Niin helppoa se on!

Lapsiavioliitto on törkeä ihmisoikeusrikkomus, joka vaarantaa tyttöjen koulunkäynnin ja terveyden, johtaen jopa kuolemaan. Usein pakotettuun avioliittoon liittyy myös korkeampi riski väkivaltaan. Lisäksi lapsiavioliiton seuraukset kantautuvat tyttöjen elämässä pitkälle aikuisuuteen asti, vaikuttaen naisten taloudelliseen itsenäisyyteen sekä fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen.

Hyppää Generation Equality -podcastin matkaan!

Jo 25 vuotta sitten hyväksyttiin historiallisen edistyksellinen asiakirja maailman naisten aseman parantamiseksi – Pekingin julistus ja toimintaohjelma. Silti edelleenkään yksikään maa ei ole saavuttanut tasa-arvoa. Suomen UN Womenin Generation Equality -podcastissa tapaamme tasa-arvon lähettiläitä, jotka haluavat kanssamme varmistaa, että tasa-arvosta tulee vihdoin totta. Ensimmänen jakso julkaistaan 5.3., jossa vieraana Tarja Halonen!

Näin lahjoituksesi auttaa:

esimerkiksi

45 eurolla seksuaalisesta väkivallasta selvinnyt voi saada ammatillista neuvontaa.

20 eurolla voidaan pelastaa yksi tyttö lapsiavioliitolta. 

13 eurolla seksuaalisesta väkivallasta selvinnyt voi saada lääketieteellistä apua. 

Voit myös lahjoittaa helposti tekstiviestillä

Lahjoita 20 euroa tekstiviestillä: Lähetä viesti UNW20 numeroon 16499