Generation Equality -nuortenryhmä Helsinki Pridessa: osallistu Online-kapinaan

Generation Equality -nuortenryhmä järjestää Pride-viikolla (27.6.) tilaisuuden, joka käsittelee sateenkaariyhteisön kokemuksia sosiaalisesta mediasta ja teknologiayhteiskunnasta.

Generation Equality -nuortenryhmän ajankohtaisessa tilaisuudessa keskustellaan panelistien kanssa sosiaalisen median ja teknologian roolista sateenkaari-ihmisten elämässä. Keskustelussa tarkastellaan myös teknologiasektorin vastuuta verkkovihan ja -häirinnän kitkemisessä sekä teknologian tarjoamia mahdollisuuksista. Tilaisuuden työpajaosiossa mietitään yhdessä ratkaisuja sateenkaari-ihmisten kohtaamiin haasteisiin digitaalisilla alustoilla.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 27.6. kello 1416 Klaus K -hotellin Studio K-tilassa. Panelisteina nähdään Aikku Meura (tapahtumakoordinaattori ja intersukupuolisuusaktivisti), Lyyra Virtanen (toimittaja ja viestinnän asiantuntija), Sebastian Sotavalta (Senior UX & UI Designer ja Trans ry:n hallituksen jäsen) sekä Ella Cancara (Generation Equality -nuortenryhmän edustaja). Tilaisuus on maksuton. Jos et pääse paikan päälle, paneelikeskustelua voi seurata myös Instagram-liven kautta.

UN Women Suomen ja Plan International Suomen koordinoima Generation Equality -nuortenryhmä koostuu 15-29-vuotiaista moninaisista nuorista, joita yhdistää kiinnostus tasa-arvo ja teknologia -teemoihin. Nuortenryhmä on osa kansainvälistä Generation Equality -kampanjaa, joka kirittää tasa-arvoa osa-alueilla, joilla kehitys on ollut erityisen hidasta.

Nuortenryhmä on muun muassa julkaissut Oikeus olla online -manifestin, joka vastuuttaa teknologiasektorin toimijoita kitkemään sukupuolittunutta verkkohäirintää.

Haku Generation Equality -nuortenryhmään on auki ja päättyy 31.7. – lue lisää ja hae mukaan.

Kuvitus: Roxy Color