UN Women ja Egyptin Punainen Puolikuu toimittavat kriittistä humanitaarista apua Gazaan

Auta Gazan naisia ja heidän perheitään

UN Women Egypti, yhteistyössä Egyptin Punaisen Puolikuun kanssa, toimitti kriittisesti tarvittua humanitaarista apua palestiinalaisille naisille ja lapsille Gazassa. UN Womenin ja Egyptin Punaisen Puolikuun yhdeksän rekkaa sisältävä Gazaan saapunut saattue sisälsi 7 000 pakettia palestiinalaisille naisille ja lapsille, mukaan lukien elintärkeitä perustarvikkeita.

“Osana YK:n laajempaa hätäapua miehitetyillä Palestiinalaisalueilla, UN Women on tehnyt yhteistyötä Egyptin Punaisen Puolikuun kanssa toimittaakseen tukea ja apua naisille Gazassa, yhteistyössä oman Gazan toimistomme kanssa”, sanoi Christine Arab, UN Women Egyptin maajohtaja. “UN Women kiittää Egyptin kansallista naisten neuvostoa sekä Palestiinan naisasiain ministeriötä näiden toimijoiden merkittävästä vaikuttamistyöstä kansainvälisen yhteisön suuntaan erityisesti Gazan naisten ja tyttöjen tarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.”

7. lokakuuta 2023 jälkeen yli 1,9 miljoonaa ihmistä – 85 prosenttia Gazan kokonaisväestöstä – on joutunut lähtemään kodeistaan. UN Womenin arvioiden mukaan joukossa on lähes miljoona naista ja tyttöä. Viimeisimmät luvut osoittavat myös, että 70 prosenttia kuolleista palestiinalaisista on naisia ja lapsia. Kaksi äitiä kuolee Gazassa joka tunti. Gazan sodan seurauksena palestiinalaisnaiset ja -tytöt ovat joutuneet äärimmäisen vaikeaan tilanteeseen ilman riittävää ruokaa ja vettä, tai riittäviä sanitaatiotiloja ja hygieniatarvikkeita. Tämä vaikuttaa heidän henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiinsa sekä arvokkuuteensa.

Gazan sodan jatkuessa tarve välittömälle humanitaariselle avulle kasvaa. UN Women implementoi Gazassa kuuden kuukauden toimintasuunnitelmaa, joka keskittyy välittömän humanitaarisen avun tarjoamiseen. Toimintasuunnitelman kautta tuetaan myös humanitaarisen koordinoinnin tehostamista paikan päällä, jotta humanitaarinen apu vastaa naisten ja tyttöjen äärimmäisiin tarpeisiin.

UN Women tekee myös yhteistyötä naisten johtamien organisaatioiden kanssa tarjotakseen sukupuolisensitiivisiä palveluja. Myös naisten ja tyttöjen erilaisiin hyvinvointiin ja suojeluun liittyviin tarpeisiin pyritään vastaamaan.

UN Women jatkaa välittömän humanitaarisen tulitauon vaatimista ja pyytää, että kaikki mahdollinen tehdään naisten ja tyttöjen suojelemiseksi sekä sen varmistamiseksi, että naiset ja tytöt pääsevät nopeasti ja esteettömästi sukupuolisensitiivisen humanitaarisen avun piiriin.

Lue lisää aiheesta:

 

Alkuperäinen englanninkielinen artikkeli julkaistu 4.2.2024 täällä.

Kuvat: UN Women/Menna Negeda