Kansainvälinen Syyria-kokous Helsingissä 24.1.2017

Suomi isännöi Helsingissä 24.1. pidettävää kansainvälistä kokousta, jossa YK julkaisee humanitaarista apua ja Syyrian pakolaisia koskevat suunnitelmansa.

Syyrian sota on yksi aikamme suurimmista humanitaarisista kriiseistä. Syyriassa yli 13 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun ja suojelun tarpeessa. Tukea tarvitsevat myös 4,7 miljoonaa syyrialaista pakolaista ja yli 4,4 miljoonaa henkeä, jotka asuvat pakolaisia vastaanottaneilla alueilla Syyrian lähialueilla.¹

Suuri osa Syyrian pakolaisista elää köyhyysrajan alapuolella ja kamppailee perustarpeiden täyttämisen kanssa. 70 prosenttia avuntarvitsijoista on naisia ja lapsia.

Helsingin kokouksessa julkistetaan vuoden 2017 Syyrian humanitaarista apua koskeva suunnitelma sekä alueellinen suunnitelma pakolaisten auttamiseksi (Regional Refugee and Resilience Plan – 3RP).

YK ja sen kanssa yhdessä toimivat kansalaisjärjestöt anovat 4,69 miljardia dollaria lisärahoitusta, jotta elintärkeä työ Syyrian kriisialueella voi jatkua tulevina vuosina.

Ulkoministeriön isännöimä kokous tuo Helsinkiin korkean tason edustajia useista YK-järjestöistä ja kansainvälisestä yhteisöstä. UN Womenin varapääjohtaja Lakshmi Puri osallistuu kokouksessa korkean tason paneeliin naisten ja tyttöjen tarpeisiin vastaamisesta.

Ennen kokousta järjestetään myös suomalaisten kansalaisjärjestöjen sivutapahtuma.

» Kokouksen sivut: Supporting Syrians and the Region

(Kuva: UN Women/Christopher Herwig)

UNDP

Keskustelunavauksia