Tapahtumat

Menneet tapahtumat

Oranssien päivien kick off -webinaari torstaina 7.10. klo 18.00

Tule kuulemaan aktivismista naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kutsumme sinut mukaan tekemään vuoden 2021 oranssien päivien kampanjaa. Tapoja osallistua on monia ja jokaisen panosta tarvitaan. Eri aktivismin muodoista kerromme torstaina 7.10. klo 18:00 oranssien päivien kampanjastartissa, joka järjestetään webinaarina. Tilaisuuteen osallistuminen ei vielä sido mihinkään. Tervetuloa mukaan!

Afganistan, naiset, Taliban ja shari’a – mistä oikein on kysymys?: perjantaina 1. lokakuuta 15.00–16.30

UN Women Suomen Kärkölän paikallistoimikunta järjestää ajankohtaisen ja mielenkiintoisen esitelmätilaisuuden. Susanne Dahlgren Tampereen yliopistosta esitelmöi aiheesta “Afganistan, naiset, Taliban ja shari’a – mistä oikein on kysymys?” Paikanpäällä myös kahvitarjoilu (vapaaehtoinen kahviraha). Lämpimästi tervetuloa! Tapahtumapaikka: Kärkölän kunnanvirasto

Suomen 1325-verkoston tapaaminen Suomen neljännen kansallisen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman (NAP4) laadinnasta, 11.8.2021 klo 8–10

Kartoitamme tapaamisessa yhdessä asioita ja teemoja, jotka haluamme saada mukaan uuteen toimintaohjelmaan ja varmistamme, että verkoston asiantuntijoita kuullaan valmistelutyössä.

Hyväntekeväisyysjooga Instagram Livessä keskiviikkona 7.7. klo 10

Kaikille soveltuvan joogatunnin järjestettiin #SheCan ja YOUR PLACE YOGA keskiviikkona 7.7.2021 klo 10-11. Tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti Instagram Liven kautta. Tapahtuman järjestäjät lahjoittavat 300€ UN Women Suomen työhön. Lämmin kiitos osallistuneille ja järjestäjille joogasta sekä lahjoituksesta.

Helena Ranta Forum : muistaminen ja unohtaminen 30.8.

Helena Ranta Forum järjestetään toista kertaa 30.8. Helsingin Tiedekulmassa ja välitetään suorana verkkolähetyksenä. Seminaari syventyy muistamisen ja unohtamisen merkitykseen konfliktinratkaisussa ja menneisyyden vääryyksien sovittamisessa. UN Women Suomen lisäksi Helena Ranta Forumia ovat olleet järjestämässä 12 muuta järjestöä/yhteiskunnalistatoimijaa. Mukana seminaarissa on puhumassa muunmuassa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Pariisin Generation Equality -foorumi 30.6.-2.7.

Pariisin Generation Equality -foorumi järjestettiin virtuaalisesti 30.6.-2.7.2021. Kyseessä on vuoden 2021 suurin sukupuolten tasa-arvoa edistävä maailmanlaajuinen kokoontuminen! Pariisissa kokoontuivat toimijat yhteiskunnan eri aloilta edistämään sukupuolten tasa-arvoa paikan päällä sekä virtuaalisesti. Pariisin foorumin tavoitteena on saada yhä enemmän konkreettisia, rahoitettuja sitoumuksia tasa-arvon edistämiseksi eri toimijoilta.

Tule mukaan Generation Equality- ennakkotapahtumaan maanantaina 21.6. klo 14.00–15.00!

Tule mukaan UN Women Suomen järjestämään ennakkotapahtumaan: Miksi tasa-arvotyö tarvitsee kirittämistä? Kohti Pariisin Generation Equality -foorumia! Maanantaina 21.6. klo 14 järjestettävässä tapahtumassa kuulet suomalaisten tasa-arvovaikuttajia ja pääset tutustumaan 30.6.-2.7. järjestettävään Pariisin Generation Equality- foorumiin.

”Seksuaalinen väkivalta sodankäynnin strategiana” -webinaari lauantaina 19.6.

Tervetuloa kuuntelemaan UN Women Suomen vapaaehtoistyön koordinaattorin Elina Viitasaaren ”Sexual violence as a strategy of war: Ending conflict-related sexual violence in South Sudan by strengthening accountability” -aiheisen pro gradun esittelyä lauantaina 19.6. klo 14-15:15. Esittelyä seuraa asiantuntijakeskustelua, jossa ovat mukana oikeushammaslääkäri Helena Ranta, sekä CMI - Martti Ahtisaari Peace Foundation -järjestön neuvonantaja Elisa Tarnaala. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Rantajoogaa Yyterissä - maailman tyttöjen ja naisten hyväksi torstaina 10.6. klo 18.00–19.00

OLO Yoga:n järjestämä rantajooga ihanissa maisemissa Porin Yyterin rannalla on avoin kaikille. Maksu on vapaaehtoinen, ja kaikki tuotto menee UN Womenin toimintaan.

Suomen 1325-verkoston kokous 3.6. klo 13.00–15.00

UN Women Suomen koordinoima 1325-verkosto toimii kirittääkseen Suomen toimia naisten tukemiseksi kriiseissä, konflikteissa ja rauhanrakennuksessa. Kokouksessa vierailevat Cecilia Pellosniemi UN Womenin Syyria-hankkeesta ja ulkoministeriön Naiset, rauha ja turvallisuus -koordinaattori Seija Kinni.

Generation Equality -kampanja tasa-arvon kirittäjänä Suomessa ja maailmalla 31.5.2021 klo 14.00–15.30

UN Women Suomi toivottaa kansalaisjärjestöt ja kaikki Generation Equality -kampanjasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi kuulemaan kampanjan edistymisestä Suomessa ja kansainvälisellä tasolla.

HeForShe Summit

HeForShe Summit -tapahtuma järjestettiin torstaina 27.5.2021 klo 17 Suomen aikaa. Tapahtuma toi yhteen presidenttejä, pääministereitä toimitusjohtajia ja akateemisia johtajia, joilla on yhteinen päämäärä: kehittää konkreettisia toimia ja ratkaisuja tasa-arvon edistämiseksi. Yksi tapahtuman puhujista oli tasavallan presidentti ja HeForShe Impact Champion, Sauli Niinistö.

UN Women Suomen kevätkokous 22.5.2021 klo 13.00

UN Women Suomi ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin lauantaina 22. toukokuuta. Päivän aikana järjestettiin myös kiinnostavaa oheisohjelmaa, kuten ihmisoikeusaktivistien paneeli tasa-arvon takapakista Euroopassa.

Avoin webinaari 18.5.2021 klo 16.00

UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelevat avoimessa webinaarissa teknologian ja innovaatioiden roolista tasa-arvolle.

20.4.2021 Webinaari UN Womenin ja UN Women Suomen toiminnasta

Toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas kertoo YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työstä ja hallituksen jäsen Elina Viitasaari vapaaehtoistyöstä yhdistyksessä.