Luodaan yhdessä maailma, jossa #metoo -kampanjoita ei tarvita

Ilmoittaudu mukaan jäsenten iltaan - 23.11. Klaus K -hotellin Rake-salissa klo 18

Häirintä ja väkivalta uhkaavat naisten yleistä turvallisuutta, sananvapautta sekä poliittista osallistumista myös Suomessa. Jokaisella meistä on vastuu väkivallattoman ja häirinnästä vapaan yhteiskunnan luomisessa ja haitallisten asenteiden purkamisessa.

Keynote klo 18 - Ihmisoikeusaktivisti, valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemi

Feministinä ja ihmisoikeusaktivistina tunnettu Meeri Koutaniemi on useasti Suomessa ja kansainvälisesti palkittu valokuvaaja. Hän on dokumentoinut journalistina ja valokuvaajana maailmaa ja sen selviytymistarinoita yli 60 maassa. Hän on myös kuvannut ja kirjoittanut useita kirjoja. Muun muassa Vahvaksi rikotut -kirjan, jossa keskiössä on seksuaalisesta väkivallasta selvinneet ihmiset.

Younghearted klo 18.15

Upea ja lahjakas Younghearted -yhtye esiintyy jäsenten illassa. Vuonna 2015 perustetun yhtyeen muodostavat laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski. Younghearted on kilpaillut vuoden 2022 Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleella Sun numero, ja yhtyeen uusin albumi, Rakkaus on kaikki, mitä me tarvitaan, julkaistiin syyskuun lopulla 2022.

Ilmoittaudu mukaan!

Naisiin ja tyttöihin kohdistuva häirintä on vallankäyttöä, jolla rajoitetaan heidän asemaansa ja ääntä yhteiskunnassa. YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin Oranssit päivät -kampanjaa vietetään joka vuosi naisiin kohdistuvan väkivallan pysäyttämiseksi. Kampanjan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Pääsemme tänä vuonna aloittamaan Oranssit päivät -kampanjan jäsenten tapaamisella Klaus K -hotellin Rake-salissa Helsingissä. Tilaisuus aloitetaan klo 18 ja kuulemme keynote -puheen lahjakkaalta ja palkitulta valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemeltä.

Järjestön syyskokous aloitetaan klo 18.45. Kokous järjestetään hybridinä, joten jäsenillä on mahdollisuus osallistua siihen paikan päällä Helsingissä tai etäyhteyden välityksellä. Kokouksen kutsun löydät täältä.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Ilmoittaudu mukaan sivun lomakkeella!

Huom. Jos et ole vielä jäsen, liity osaksi globaalia tasa-arvoliikettä täällä. Jäsenmaksun maksaneilla henkilöjäsenillä ja järjestöjäsenillä on sääntömääräisessä syyskokouksessa läsnäolo- ja äänioikeus, ja kannatusjäsenillä on läsnäolo-oikeus.

Ilmoittaudu UN Women Suomen jäsenten kokousiltaan 23.11.

Tapahtumapaikka: Klaus K -hotellin Rake-sali Helsingissä

Tilaisuus järjestetään Helsingin keskustassa sijaitsevassa Klaus K -hotellin Rake-salissa.
Hotellin osoite on Bulevardi 2-4, 00120 Helsinki, käynti suoraan Rake-saliin Erottajankatu 4 -osoitteesta.

Rake-saliin on esteetön pääsy hissillä hotellin pääsisäänkäynnin kautta. Suurin osa Klaus K:n tiloista on esteettömiä.

Varsinainen syyskokous klo 18:45 - osallistu ja vaikuta!

Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus alkaa noin klo 18.15. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan uudet hallituksen jäsenet poistuvien tilalle. Lisäksi päätetään yhdistyksen testamenttilahjoituksena saamien asunto-osakkeiden myynnistä.

Puhe- ja äänioikeus kokouksessa on UN Women Suomen henkilöjäsenillä ja jäsenjärjestöjen edustajilla, jotka ovat maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksunsa ennen kokouksen alkua. Kannatusjäsenet voivat osallistua kokoukseen, mutta heillä ei ole äänioikeutta.

Jäsenjärjestöjä pyydetään huolehtimaan, että virallisella edustajalla on kokouksessa valtakirja, jonka kunkin yhdistyksen sääntöjen mukaiset allekirjoitukset tarkastetaan ennen kokouksen alkua. Jos osallistut kokoukseen sekä jäsenjärjestön edustajana että henkilöjäsenenä, ilmoitathan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Mahdolliset kyselyt kokoukseen liittyen: toimisto@unwomen.fi / 050 466 3953

Väkivalta ja häirintä estävät naisia ottamasta paikkaansa yhteiskunnissa

YK:n Oranssit päivät -kampanjaa vietetään joka vuosi 25.11.-10.12., naisiin kohdistuvan väkivallan pysäyttämiseksi. Kampanjan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Tyttöihin ja naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä on vallankäyttöä, jolla rajoitetaan tyttöjen ja naisten asemaa ja ääntä yhteiskunnassa. Häirintä ja väkivalta uhkaavat naisten yleistä turvallisuutta, sananvapautta sekä poliittista osallistumista ja uhkaavat ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Jokaisella meistä on vastuu väkivallattoman ja häirinnästä vapaan yhteiskunnan luomisessa ja haitallisten asenteiden purkamisessa.

Kuvat:
Meeri Koutaniemen kuva Jennifer Janowski
Klaus K -hotelli
Muut UN Women Suomi ja UN Women