Syyskokouspäivä ja 40-vuotisjuhla

UN Women Suomi 40 vuotta

UN Women Suomen syyskokouspäivänä lauantaina 13. marraskuuta juhlistamme etänä yhdistyksen 40-vuotista taivalta ja jäseniämme sekä tukijoitamme, joiden ansiosta tasa-arvotyömme on mahdollista. Ilmoittaudu mukaan sivun lomakkeella!

Paula Vesala: 40 vuotta tasa-arvotyötä – Kiitos, tasa-arvon puolustajat!

Juhlapäivänä tahdomme muistuttaa, kuinka tärkeää on, että kuljette tätä matkaa kanssamme. Pyysimme koko kansan tuntemaa ja taitavaa laulajaa, muusikkoa, sanoittajaa ja näyttelijää Paula Vesalaa pitämään erityisen juhlapuheen, joka kuullaan 40-vuotisjuhlassa.

Te jäsenet ja kuukausilahjoittajat olette UN Women Suomen sydän, jonka ansiosta toimintamme on mahdollista. Jäseneksi ja kuukausilahjoittajaksi liittymällä olette asettuneet virallisesti UN Women Suomen tasa-arvotyön puolelle, mikä auttaa meitä toimimaan naisten ja tyttöjen puolesta myös tulevina vuosina. Jokainen teistä ansaitsee siis lämpimän kiitoksen.

Rauli Virtanen: Aikamatka Afganistanin naisten ja tyttöjen oikeuksiin

Palkittu toimittaja ja ihmisoikeuksien puolustaja Rauli Virtanen vieraili Afganistanissa ensi kertaa vuonna 1980. Sittemmin vierailuja on kertynyt yhteensä 13, eli Virtanen on seurannut maan tilannetta todella kauan. Hän raportoi Afganistanista jo edellisen Taliban-hallinnon aikana, ja hän on kuvannut maassa dokumenttia myös tänä syksynä.

UN Women Suomen 40-vuotisjuhlassa pääsemme näkemään Rauli Virtasen johdolla kiehtovia kuvia, joita Virtanen on taltioinut Afganistanista vuosikymmenten varrella.

Terhi Nieminen-Mäkynen: UN Women Suomen tarina ja Helvi Sipilä

Terhi Nieminen-Mäkynen on Suomen UNIFEMin perustajajäsen ja entinen kansanedustaja, joka teki kansainvälisen uran tasa-arvon ja kriisinhallinnan tehtävissä. 40-vuotisjuhlassa saamme kuulla häneltä järjestömme alkuajoista ja UN Women Suomen perustajasta Helvi Sipilästä.

"Yhteistyö Helvin kanssa jatkui tilaisuudesta toiseen, ja hänen tarmonsa ja aloitteellisuutensa olivat loppumattomia. Samalla kun hän ’käskytti’ toimintaan, hän oli äärimmäisen huomaavainen eikä yksikään henkilö tai paikallistoimikunta jäänyt ilman kaunista kiitosta hänen vierailujensa jälkeen. Helvi Sipilä oli maailman naisille valtavan suuri lahja."

UN Women Afganistanissa, maatoimiston edustaja Alison Davidian: Tilannekatsaus paikan päältä

40-vuotisjuhlan ohjelmassa pääsemme kuulemaan Afganistanin nykytilanteesta UN Womenin Afganistanin maatoimiston edustajalta Alison Davidianilta, joka on Afganistanissa paikan päällä.

Afganistan on keskellä ennennäkemätöntä humanitääristä kriisiä, ja tytöt ja naiset ovat maassa erityisen haavoittuvassa asemassa. Tiedämme muun muassa, että vuoden puoliväliin mennessä lähes puolet kaikista maan siviiliuhreista olivat naisia, tyttöjä ja poikia. UN Women on sitoutunut pysymään Afganistanissa ja jatkamaan periksiantamatonta työtään tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta.

40-vuotisjuhla klo 13

Tapahtuman aikana kuullaan mm. valovoimaisen ja Suomen lahjakkaimpiin taiteilijoihin lukeutuvan Paula Vesalan juhlapuhe, joka on laadittu varta vasten UN Women Suomen jäsenille. Lisäksi luvassa on asiaa Afganistanista: palkittu toimittaja Rauli Virtanen pitää "Aikamatka Afganistanin naisten ja tyttöjen oikeuksiin" -kuvaesityksen, ja pääsemme kuulemaan myös UN Womenin Afganistanin maatoimistoa edustavaa Alison Davidiania.

Syyskokous klo 15

Kokouksen kuluessa käsitellään mm. tulevan vuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio, sääntömuutosesitys sekä päätetään hallituksen kokoonpanosta. Katso virallinen kokouskutsu täältä.

// Höstmötet börjar kl 15. På höstmötet behandlas bland annat verksamhetsplanen och inkomst- och utkomstuppskattning för året 2022 samt bestäms styrelsens sammansättning. Kolla officiella inbjudan här.

Lämpimästi tervetuloa!


Huom. 40-vuotisjuhla on avoin sekä jäsenille että kuukausilahjoittajille. Syyskokous on tarkoitettu vain UN Women Suomen jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä jäseneksi täällä. Jäsenmaksun maksaneilla henkilöjäsenillä ja järjestöjäsenillä on sääntömääräisessä syyskokouksessa läsnäolo- ja äänioikeus, ja kannatusjäsenillä on läsnäolo-oikeus.

Ilmoittaudu UN Women Suomen syyskokouspäivään

  • Kerrothan tässä, mitä järjestöä tai yritystä edustat.

Unelmana tasa-arvo

Suomessa on tehty tasa-arvotyötä YK:n alaisena järjestönä jo 40 vuotta! Olemme saavuttaneet hienoja edistysaskelia, mutta paljon on vielä tehtävänä.

Merkkivuoden kunniaksi kokosimme erityisen juhlasivun, jossa esittelemme Suomen tasa-arvokehitystä kuluneilta 40 vuodelta, yhdistyksemme työtä sekä jäsentemme ajatuksia tasa-arvosta ja naisten asemasta. Jos et ole vielä tutustunut sivuun, tee se nyt!

Jaa myös oma jäsentarinasi ja tasa-arvoon liittyvä unelmasi sosiaalisessa mediassa! Liitä mukaan mustavalkoinen kuva ja käytä tunnisteita #unelmanatasaarvo ja #unwomensuomi40.

Paula Vesalan kuva: Viivi Huuska
Rauli Virtasen kuva: Rauli Virtanen
Muut kuvat: UN Women

Suomi loistaa oranssina naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan – Ainakin 40 paikkakuntaa ja 75 kohdetta mukana Oranssit päivät -kampanjassa