0 kohdetta

Anna tukesi naisille ja tytöille

 

 

 

Oranssi väri väkivaltaa vastaan

 

Joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, ja joissain maissa luku nousee jopa 70 prosenttiin. Suurin osa tästä väkivallasta tapahtuu kotona.

Väkivallan muotoja on monia. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat laajalle levinneitä ihmisoikeusloukkauksia. Konflikteissa raiskausta käytetään suunnitelmallisena aseena, joka kohdistuu erityisesti sivullisiin naisiin ja tyttöihin.

Sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan on työskenneltävä. Siksi vietämme Oransseja päiviä 25.11. – 10.12. Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri. Se symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

#oranssitpäivät #väkivaltaavastaan #orangetheworld #metoo

 

Tule mukaan valtakunnalliseen tempaukseen naisten oikeuksien puolesta – edistä valaisemista paikkakunnallasi!

 

Oranssit päivät 25.11. – 10.12. on yksi UN Womenin suurimmista maailmanlaajuisista kampanjoista. Kaksiviikkoisen tempauksen tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja toimia aktiivisesti sen lopettamiseksi.

Maailmalla valaistaan joka vuosi tunnettuja rakennuksia oranssiksi. Muun muassa Empire State building ja Egyptin pyramidit ovat oranssilla valaistuksellaan keränneet mittavaa huomiota. Aihe on valitettavan ajankohtainen myös Suomessa, jossa joka kolmas nainen on kokenut parisuhdeväkivaltaa.

Sinä voit olla mukana oranssien päivien kampanjassa edistämällä valaisemista omalla paikkakunnallasi! Mitä rakennuksia sinulle tulee mieleen ajatellessasi omaa paikkakuntaasi? Edistä valaisemista olemalla yhteydessä paikkakuntasi rakennuksiin, täytä sitten lomake ja tule osaksi valtakunnallista tempausta! Voit ladata tästä vapaaehtoisen Oranssin Oppaan, josta voit lukea lisätietoa Oranssit päivät -kampanjastamme ja saat mm. malliviestin, jolla voit lähestyä paikkakuntasi rakennuksia omistavia tahoja.

Tiesithän, että voit seurata kampanjaamme myös Facebookissa, Instagramissa, Linkedinissä ja Twitterissä?

 

Ilmoita rakennus mukaan täyttämällä lomake

Seiso kanssamme naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan!

Lahjoita väkivallan vastaiseen työhön. Maailman naiset ja tytöt tarvitsevat apuasi. Tukemalla Suomen UN Womenin toimintaa ennaltaehkäiset väkivaltaa ja autat väkivaltaa kohdanneita naisia ja tyttöjä saamaan riittävää tukea. Lahjoita 10€ lähettämällä viesti UNW numeroon 16499

Seiso väkivaltaa vastaa sosiaalisessa mediassa. Julkaise oma kuvasi sosiaalisessa mediassa hashtageilla #oranssitpäivät #väkivaltaavastaan ja #orangetheworld, ja osoita seisovasi väkivaltaa vastaan. Seuraa Suomen UN Womenia Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä, ja jaa päivityksiämme omissa kanavissasi.

Juhli oranssia väria pukeutumalla siihen. Pukeudu oransseihin vaatteisiin tai asusteisiin ja kannusta ystäviäsi tekemään niin kanssasi. Kerro kampanjasta työpaikallasi, koulussasi tai harrastusryhmässä ja kutsu kaikki mukaan tunnustamaan oranssia väriä väkivaltaa vastaan!

 

Lahjoitustili

Voit tukea helposti UN Womenin naisiin kohdistuvaa väkivallan vastaista työtä, lahjoittamalla Suomen UN Womenin lahjoitustilille:

Nordea

FI62 1270 3000 2089 39 (viite 5050)

Tekstiviestilahjoitus

Voit tukea helposti UN Womenin naisiin kohdistuvaa väkivallan vastaista työtä, lahjoittamalla 10 euroa tekstiviestillä:

Lähetä viesti: UNW

numeroon 16499