Oletko sinä UN Women Suomen uusi Generation Equality -koordinaattori? Hae 6.4. mennessä!

Tue heikoimmassa asemassa olevia naisia ja tyttöjä

UN Women on YK:n tasa-arvojärjestö, joka edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vahvistaa naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia ja asemaa globaalisti. Se on maailman johtava naisten ja tyttöjen voimaannuttamista ja ihmisoikeuksia ajava järjestö.

UN Women Suomi on YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin kansallinen komitea. Yhdistys tukee UN Womenin päämääriä keräämällä varoja UN Womenin työhön ja tekee varainhankintaa tukevaa viestintä- ja vaikuttamistyötä.

Generation Equality tasa-arvo-aloite

Generation Equality on YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin koordinoima viisivuotinen kampanja, jonka tavoitteena on vauhdittaa erityisesti niitä tasa-arvotavoitteita, joiden osalta kansainvälinen kehitys on ollut hidasta. Se tuo yhteen valtioita, yrityksiä, YK-järjestöjä, kansalaisyhteiskuntaa, säätiöitä ja nuorten edustajia. Kampanja käynnistyi vuonna 2020, kun Pekingin naisten oikeuksien toimintaohjelman hyväksymisestä oli kulunut 25 vuotta. Vaikka tasa-arvossa on saavutettu paljon, ei Pekingin naisten oikeuksien toimintaohjelma ole 25 vuoden kuluessa edennyt tasaisesti. Monilla yhteiskunnan osa-alueilla vaaditaan erityisiä ponnisteluja, ja tietyt ajankohtaiset ilmiöt kuten digitalisaatio ja koronapandemia uhkaavat syventää tasa-arvokuiluja. Generation Equality -kampanjan yhteyteen on sen vuoksi perustettu kuusi eri teemoihin keskittyvää toimintaryhmää. Suomella on johtorooli ryhmässä, joka keskittyy teknologiaan ja innovaatioihin tasa-arvon tukena.

UN Women Suomi hakee koordinaattoria fasilitoimaan Generation Equality -kampanjan kansalaisyhteiskunnan osallistumista.

UN Women Suomen Generation Equality -koordinaattori tekee tiivistä yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan eri toimijoiden ja ulkoministeriön kanssa. Tämän lisäksi koordinaattori seuraa tarkasti Generation Equality -kampanjan kehitystä UN Womenin sisällä, muissa kansainvälisissä toimintaryhmissä sekä UN Womenin kansallisissa komiteoissa. Koordinaattori avaa suomalaisille mahdollisuuksia osallistua Generation Equality -kampanjaan moninaisin eri keinoin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. 

Olet hakemamme koordinaattori, jos

  • olet idearikas, hyvä verkostoituja, rohkea, omaat hyvän ulosannin ja saat muut innostumaan
  • omaat sisältöosaamista tasa-arvosta ja mielellään myös teknologia ja innovaatiot -teemasta
  • et säikähdä tilannetta, jossa ei ole valmista toimintasuunnitelmaa vaan osaat luovia uuden tiedon äärellä ja ohjata prosessia sitä mukaan, kun se kehittyy
  • olet hyvä tiedottaja ja hallitset monikanavaisen viestinnän
  • hallitset sujuvasti suomen ja englannin kielen

Toivomme sinun aloittavan tehtävässä mahdollisimman pian. Työsuhde jatkuu ainakin vuoden 2022 loppuun. Olemme joustavia sopimaan käytännön asioista.

Hae tehtävää 6.4.2021 mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi osoitteeseen jaana.hirsikangas (at) unwomen.fi. Haastattelut järjestetään pe 9.4. ja ma 12.4.

Lue lisää Generation Equality -kampanjasta täällä, täällä ja täällä.