”Meillä kaikilla on oikeus tuntea olomme turvallisiksi netissä” – Generation Equality -nuortenryhmän jäsen Julia Keijupuro vetoaa päättäjiin ja teknologiayrityksiin puheenvuorossaan

Generation Equality -nuortenryhmän jäsen Julia Keijupuro puhui yhdessä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kanssa kansainvälisessä Global Forum for Children and Youth -virtuaalitilaisuudessa. UN Women Suomi koordinoi nuortenryhmää yhdessä Plan International Suomen kanssa.

Kuuntele Julian puheenvuoro videolta (englanniksi) tai lue se käännettynä suomeksi (juttu jatkuu videon alla).

”Kiitos tästä mahdollisuudesta. Nimeni on Julia ja edustan suomalaista Generation Equality -nuortenryhmää, jota koordinoivat UN Women Suomi ja Plan International Suomi. Olen ylpeä maastani, joka on rohkeasti sitoutunut edistämään sukupuolten tasa-arvoa teknologian ja innovaatioiden avulla.

Teknologia voi olla tehokas väline tasa-arvon edistämisessä. Jos haluamme osallistavia ratkaisuja vastaamaan haasteisiimme tulevaisuudessa, tarvitsemme nuoria, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, etnisiä ja uskonnollisia vähemmistöjä ja vammaisia naisia ​​ja tyttöjä teknologian kehittäjien joukkoon.

Olen yrittänyt saada ääneni kuuluviin päätöksissä, jotka vaikuttavat elämääni. Se on ollut uuvuttavaa. Siksi pidän internetiä ja sosiaalista mediaa tärkeinä kanavina nuorille ja erityisesti niille, joiden äänet jäävät usein huomiotta.

Osallistun ja toimin verkossa. Haluan keskustella ja jakaa ajatuksiani. Sukupuoleen perustuva verkkoväkivalta ja vihapuhe verkossa kaventavat tilaamme ja saavat minut ja ikätoverini tuntemaan olomme turvattomiksi ja huonovointisiksi. Tämä on todellinen uhka tasa-arvoiselle osallistumiselle ja jopa demokratialle. Tarvitsemme algoritmeja, jotka suojelevat sorrettuja ihmisiä.

Meidän on toimittava yhdessä luodaksemme teknologiaa ja verkkotiloja, jotka edistävät sukupuolten tasa-arvoa. Hallitusten ja teknologiayritysten tulee varmistaa, että jokainen voi ilmaista itseään ja ajatuksiaan verkossa turvallisesti. Meillä kaikilla on oikeus tuntea olomme turvallisiksi netissä.”

YK:n lastenjärjestö UNICEF järjesti joulukuussa kansainvälisen Global Forum for Children and Youth -virtuaalitilaisuuden, jossa Suomen puheenvuoron piti Generation Equality -nuortenryhmän jäsen Julia Keijupuro yhdessä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kanssa.

Mikä on Generation Equality -nuortenryhmä?

UN Women Suomen ja Plan International Suomen yhteinen Generation Equality -nuortenryhmä koostuu 15–29-vuotiaista nuorista, jotka ovat kiinnostuneita tasa-arvokysymyksistä sekä Generation Equality -kampanjan edistämisestä Suomessa ja maailmalla.

Nuortenryhmän tavoitteena on tuoda nuorten ääni päättäjien kuuluville. Ryhmä on esimerkiksi kommentoinut Suomen tasa-arvositoumuksia ja tavannut ulkoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön edustajia.

Lue lisää Generation Equality -nuortenryhmästä sekä UN Womenin käynnistämästä maailmanlaajuisesta Generation Equality -kampanjasta.