Hae mukaan suosittuun Generation Equality -nuortenryhmään 31.7. mennessä

Haluatko olla mukana ehkäisemässä verkkoväkivaltaa Suomessa ja kansainvälisesti? Hae mukaan UN Women Suomen ja Plan International Suomen koordinoimaan nuortenryhmään edistämään tasa-arvoa. Generation Equality -nuortenryhmässä saat tilaisuuden vaikuttaa ja toimia yhdessä muiden nuorten kanssa. Haemme nyt mukaan 15-24-vuotiaita nuoria. Hae 31.7. mennessä!

Mikä Generation Equality -nuortenryhmä?

Ryhmä perustettiin elokuussa 2021, jotta suomalaisnuorten ääni tulee YK:n Generation Equality -prosessissa kuuluviin. Lue lisää UN Womenin koordinoimasta Generation Equality -kampanjasta. Nuortenryhmä keskittyy siihen, miten teknologialla edistetään tasa-arvoa ja erityisesti, miten sukupuolittunutta verkkoväkivaltaa voidaan ehkäistä Suomessa ja kansainvälisesti. Ryhmän jäsenet tapaavat päättäjiä ja teknologia-alan yrityksiä ratkaisujen löytämiseksi.

Syksyllä 2024 aiomme:

  • Päivittää nuortenryhmän tekemän verkkoväkivallan vastaisen manifestin, joten kaipaamme ytimekkäitä kirjoittajia.
  • Kampanjoida verkkoväkivaltaa vastaan Oransseilla päivillä, joten etsimme sanavalmiita ja näkemyksellisiä aktivisteja.
  • Tapaamme ulkoministeriön edustajia, joten kiinnostus päätöksenteon prosesseihin on eduksi.
  • Osallistaa muitakin järjestöjä Generation Equality -kampanjaan, joten verkostoitumis- ja yhteystyötaidoista on etua.

Kaiken tämän opit tekemällä, joten ennen kaikkea oma-aloitteinen, innostunut ja toimeen tarttuva asenne on tärkeää sekä kiinnostus tasa-arvoon.

Kenelle?

Toivomme mukaan 15-24-vuotiaita moninaisia nuoria erilaisista taustoista. Erityisesti kaipaamme ryhmään eri vähemmistöihin kuuluvien sekä poikien ja miesten näkökulmia. Meillä on turvallisemman tilan periaatteet ja huomioimme yhdenvertaisuuden toiminnassa (lue lisää).

Kuinka paljon aikaa ryhmän toiminta vie?

Ryhmän syksyn toimintaa suunnitellaan Planin toimistolla Helsingissä (Teollisuuskatu 14) lauantaina 24.8. klo 10-16. Täällä pääset mukaan toimintaan ja voit valita mihin tiimiin haluat kuulua:

  • ydintiimi koordinoi koko ryhmän toimintaa,
  • viestintäryhmä suunnittelee sometusta ja kampanjointia sekä
  • tapahtumatiimi vastaa tapahtumien järjestämisestä.
  • Voit tulla mukaan myös suunnittelemaan yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa yhteistyötiimissä tai
  • olla osana päivittämässä verkkohäirinnän vastaista manifestia.

Toivomme sinulta aktiivista sitoutumista ryhmän toimintaan ja sen kehittämiseen sekä motivaatiota perehtyä sukupuolittuneeseen verkkohäirintään. Ryhmässä toimiminen vie arviolta 5-10 tuntia kuukaudessa. Sitouduthan toimimaan ryhmässä ainakin vuoden loppuun saakka.

Hakuprosessi

Hae mukaan tällä lomakkeella viimeistään 31.7. Mukaan pääsystä ilmoitetaan elokuun alkupuolella.

Ryhmän jäsenistä koostuva rekrytointitiimi valitsee uudet ryhmän jäsenet. Valintoihin vaikuttaa sekä ryhmän monimuotoisuus että hakijoiden motivaatio. Henkilötiedot anonymisoidaan Planin työntekijän toimesta ennen hakemusten läpikäyntiä.

Kysyttävää?

Ole yhteydessä generationequalitynuoret@gmail.com tai laittamalla viestiä Instagramissa Generation Equality -nuorten tilille.