Naiset taistelussa koronaa vastaan 1: UN Women jakoi hygieniatarvikkeita ja suojavarusteita Liberiassa ja Kamerunissa

Tue naisten oikeuksien toteutumista korona-aikana

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women jakoi hygieniatarvikkeita ja suojavarusteita sisältäviä pakkauksia maaseudun naisille Liberiassa ja Kamerunissa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Artikkeli on ensimmäinen osa juttusarjaa, jossa kerrotaan miten UN Womenin koronan vastainen työ saavuttaa tytöt ja naiset eri puolilla maailmaa.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women auttaa vastaamaan COVID-19:n uhkaan Liberiassa. Työmme tavoitteena on erityisesti varmistaa, että apu saavuttaa heikoimmassa asemassa olevat naiset.

Varmista tuki hauraassa asemassa oleville naisille!

UN Womenin Liberian maatoimiston edustaja Marie Goreth Nizigama luovutti hygieniatuotteita ja suojavarusteita sisältävät WASH-pakkaukset tasa-arvo-, lapsi- ja sosiaaliturvaministeriölle maanantaina 6. huhtikuuta 2020 Kongon kaupungissa, Monrovian maakunnassa Liberiassa.

Naisille jaettaviin varustepakkauksiin sisältyi muun muassa käsidesiä, ämpäreitä, saippuaa, suojamaskeja, käsineitä sekä sadevarusteita. WASH-pakkaukset jaettiin ​​Liberia Women -verkoston kautta koronavirustaudin leviämisen ehkäisemiseksi. Jaoimme vastaavia suojatarvikkeita myös Kamerunissa huhtikuussa:

Nizigama korosti Liberiassa luovutustapahtumassa, että naisilla on tärkeä rooli taistelussa koronapandemiaa vastaan. UN Women haluaa varmistaa, että kaikki naiset, etenkin maaseutualueiden naiset, saavat oikeaa tietoa, ja heillä on käytettävissä tarvikkeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

“Haluamme varmistaa, että naiset ovat sitoutuneita toimimaan muutosagentteina, kuten he tekivät taistelussa Ebolaa vastaan ​​vuonna 2014”, Nizigama sanoo.

Tasa-arvo-, lapsi- ja sosiaaliturvaministeri, Saydee-Tar ilmaisi kiitoksensa UN Womenin avulle. Hän korosti, että tarvikkeet auttavat kaikista haavoittuvammassa asemassa olevia naisia suojautumaan taudilta.

“Tällaisilla ajoilla on merkittäviä vaikutuksia naisille, ja me haluamme varmistaa, että naisia suojellaan.”

Hygieniatarvikkeiden ja suojavarusteiden lisäksi paikallisia verkostoja koulutettiin vastaamaan COVID-19-taudin aiheuttamiin uhkiin sekä ennaltaehkäisemään tartuntoja. Koulutuksen avulla varmistetaan, että naisten tarpeet osataan paremmin huomioida pandemian vastaisissa toimissa. Lisäksi koulutuksella huolehditaan, että tieto koronapandemian vastaisista toimista saavuttaa myös naiset, vähemmistöt ja syrjäytyneet.

 

Varmista kanssamme, että koronan vastainen työ saavuttaa myös naiset!

 

Kuvat: UN Women Liberia