Leikkaukset heikentävät naisten ja tyttöjen oikeuksia ja uhkaavat UN Women Suomen toimintakykyä

Tarvitsemme apuasi. Tee lahjoitus nyt.

UN Women Suomen työtä tukevista valtionavustuksista ollaan leikkaamassa jopa noin puolet. Hallituksen merkittävät leikkaukset kehitysyhteistyöhön ja järjestöiltä heikentävät naisten ja tyttöjen oikeuksia tilanteessa, jossa naisten, tyttöjen ja vähemmistöjen oikeudet ovat uhattuna ympäri maailmaa. 

Hallitus on parhaillaan päättämässä rajuista leikkauksista järjestöjen rahoitukseen, jotka vaarantavat UN Women Suomen työn vaikuttavuuden naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta. Jopa noin puolet UN Women Suomen viestintää ja vaikuttamistyötä tukevista valtionavustuksista on joutumassa leikkuriin. Hallitus leikkaa valtiontuen esimerkiksi järjestöiltä, joiden tehtävät liittyvät ulko- ja turvallisuuspoliittisiin linjauksiin sekä kansainvälisiin sitoumuksiin.

”Leikkauksilla on vakavia seurauksia työllemme. Ilman tukea emme voi jatkaa työtämme samalla vaikuttavuudella kuin viime vuosina. Tämä on hyvin haavoittavaa nyt, kun kehitys naisten, tyttöjen ja vähemmistöjen oikeuksissa uhkaa ottaa takapakkia ja tasa-arvon puolustajia tarvitaan enemmän kuin kenties koskaan”, UN Women Suomen toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas sanoo.

 

Tarvitsemme apuasi. Tee lahjoitus nyt.

Voit lahjoittaa 10€ myös tekstiviestillä lähettämällä viestin UNW numeroon 16499 tai lahjoittaa haluamasi summan MobilePaylla numeroon 58961.

 

UN Women Suomen saamat valtionavustukset ovat mahdollistaneet tehokkaan ja vaikuttavan toiminnan juuri maailman heikoimmassa asemassa olevien naisten ja tyttöjen auttamiseksi. Tuen avulla UN Women Suomi on esimerkiksi: 

  • työskennellyt aktiivisesti naisiin kohdistuvan väkivallan ja häirinnän lopettamiseksi ja siihen puuttumiseksi 
  • tuonut naisten ja tyttöjen ääntä kuuluvasti esiin humanitaaristen kriisien ja konfliktien keskellä esimerkiksi Afganistanissa, Gazassa ja Ukrainassa 
  • puolustanut tinkimättömästi kaikkien naisten ja tyttöjen sekä vähemmistöjen ihmisoikeuksia  
  • vahvistanut naisten roolia päätöksenteossa ja rauhanprosesseissa. 

UN Women Suomi on työskennellyt aktiivisesti sen, eteen, ettei sen toiminta ei ole kuitenkaan kokonaan riippuvainen valtionavustuksista. 

Kiitos suomalaisten lahjoittajien ja yhdistyksen jäsenten, toiminta ei ole kokonaan vaakalaudalla, vaikka tietyt toiminnot ovat. Leikkausten jättämän rahoitusvajeen vuoksi tarvitsemme nyt erityisesti suomalaisten apua. Lahjoitus UN Women Suomelle tukee maailman naisia ja tyttöjä siellä missä avun tarve on suurin”, Hirsikangas sanoo.


Tarvitsemme apuasi. Tee lahjoitus nyt.

Voit lahjoittaa 10€ myös tekstiviestillä lähettämällä viestin UNW numeroon 16499 tai lahjoittaa haluamasi summan MobilePaylla numeroon 58961.


Kuva: Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia