Kutsu UN Women Suomen syyskokoukseen 20. marraskuuta

Tervetuloa UN Women Suomen syyskokoukseen ma 20.11.2023!

Tapaamme tänä syksynä syyskokouksen merkeissä maanantaina 20.11.2022. Tilaisuus järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Regina -tilassa Helsingissä. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

 • Aika: Syyskokous alkaa maanantaina 20.11.2023 klo 16:00.
  Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus alkaa klo 15.30.
 • Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Regina -tila.
  Osoite: Töölönlahdenkatu 4, Helsinki.
  Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta (linkki toimitetaan sähköpostitse ilmoittautuneille).
 • Ilmoittautuminen: ma 20.11. klo 12.00 mennessä, ilmoittaudu lomakkeella täältä 

Pääsemme tänä vuonna aloittamaan tärkeän vuosittaisen UN Womenin Oranssit päivät -kampanjan syyskokousillan merkeissä.

Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja osana hallituksen valintaa uuden puheenjohtajan valinta:

 • vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio
 • jäsenmaksun suuruus seuraavaksi kalenterivuodeksi
 • hallituksen kokoonpano ja valinta
  • päätetään hallituksen koko
  • kautensa päättää 3 jäsentä, ja yhdellä jäsenellä tulee ensimmäinen kolmivuotiskausi päätökseen. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
  • yhdistyksen puheenjohtajan kausi päättyy, valitaan uusi puheenjohtaja.
 • tilintarkastajan valinta

Hallituksen uusien jäsenten valintaa ja puheenjohtajan valintaa on valmistellut kevätkokouksen nimittämä nimitystoimikunta.  Päivitettyjen sääntöjen mukaan nimitystoimikunta on ulkopuolisista ja riippumattomista jäsenistä koostuva asiantuntijaryhmä.  Nimitystoimikunta esittelee työnsä ja ehdotukset uusista hallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta syyskokouksessa.

Puhe- ja äänioikeus kokouksessa on UN Women Suomen henkilöjäsenillä ja jäsenjärjestöjen edustajilla, jotka ovat maksaneet kuluvan vuoden jäsenmaksunsa ennen kokouksen alkua. Kannatusjäsenet voivat osallistua kokoukseen, mutta heillä ei ole äänioikeutta.

Jäsenjärjestöjä pyydetään huolehtimaan siitä, että virallisella edustajalla on kokouksessa valtakirja, jonka kunkin yhdistyksen sääntöjen mukaiset allekirjoitukset tarkastetaan ennen kokouksen alkua. Jos osallistut kokoukseen sekä jäsenjärjestön edustajana että henkilöjäsenenä, ilmoitathan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Mahdolliset lisäkysymykset ja esitykset hallituksen henkilövalintoihin liittyen pyydetään ilmoittamaan myös etukäteen yhdistykselle: toimisto@unwomen.fi.

Sääntömääräisen kokouksen jälkeen järjestetään ”Turvassa politiikassa” -ajankohtaistilaisuus, jossa näytetään Marinin hallitusviisikkoa seuraavan HBO:n dokumenttisarjan ”Viisi valittua” ensimmäinen osa. Dokumenttielokuvan jälkeisessä paneelikeskustelussa pureudutaan siihen, miten naispolitiikkoihin kohdistuva systemaattinen vihapuhe ja häirintä vaikuttavat heidän mahdollisuuksiinsa hakeutua poliittiseen päätöksentekoon ja sitä kautta demokratian toteutumiseen. Keskustelijoina kuullaan osaavia naisia puoluepolitiikan eri laidoilta mm. Anna-Kaisa Ikonen (Kok.), Eva Biaudet (RKP), Maria Ohisalo (Vihr.), Li Andersson (Vas.) sekä Tuija Saresma (tutkija). Tiedotamme lisää illan ohjelmasta uutiskirjeissämme, verkkosivuillamme sekä kaikissa sosiaalisen median kanavissamme.

Tervetuloa!

UN Women Suomen Hallitus

Mikäli et ole vielä UN Women Suomen jäsen, liity jäseneksi pe 17.11. klo 12.00 mennessä.