Apu saavuttaa naiset ja tytöt hurrikaani Irman tuhoalueella

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on aloittanut yhdessä YK:n väestörahasto UNFPAn kanssa hygienia- ja muiden perustarvikkeiden jakamisen naisille ja tytöille Karibialla Antigua ja Barbuda -saarivaltiossa.

Kaikki Barbudan saaren asukkaat on evakuoitu tuhoa kylväneen hurrikaani Irman tieltä viereiselle Antiguan saarelle. Yhteensä 1 413 ihmistä, joista yli 700 on naisia, on tällä hetkellä tilapäisissä hätämajoituksissa.

Naisten ja tyttöjen erityistarpeita ei usein huomioida katastrofitilanteissa ja niihin varautumisessa. Vaikka erilaista apua on virrannut Karibian tuhoalueille, on juuri naisille ja tytöille suunnatuille hygieniatarvikkeille ja -pakkauksille suuri tarve.

”Nyt voimme vastata naisten ja tyttöjen tarpeisiin”, toteaa Farmala Jacobs Antiguan ja Barbudan tasa-arvoasioiden virastosta.

Hygieniapakkaukseen kuuluu perushygieniatuotteiden lisäksi mm. kuukautissuojia ja alusvaatteita. Pakkaukset auttavat naisia ja tyttöjä huolehtimaan terveydestään ja hygieniastaan sekä säilyttämään ihmisarvonsa vaikeissa olosuhteissa.

”Olemme kovin kiitollisia hygieniatarvikkeista – olemme kiitollisia siitä, miten meidän tarpeitamme on ajateltu ja miten nopeasti tarvikkeita on meille toimitettu”, sanoo barbudalainen Nadia John.

UN Womenin tuen avulla Jacobs ja hänen kollegansa ovat jakaneet hygieniapakkauksia naisille ja tytöille. Samalla he varmistavat, että hätämajoituksissa on turvallista naisille ja tytöille. Luonnonkatastrofien seurauksena ja väliaikaismajoituksissa naiset ja tytöt ovat usein vaarassa joutua sukupuolittuneen ja seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Tästä syystä väliaikaismajoituksissa täytyy kiinnittää erityistä huomiota naisten ja tyttöjen turvallisuuteen.

UN Women työskentelee yhdessä muiden YK-järjestöjen ja paikallisten viranomaisten kanssa, jotta evakuoitujen naisten ja tyttöjen sekä tarpeet että turvallisuus huomioidaan ja apu menee perille.

(Kuva: Antigua and Barbuda Directorate of Gender Affairs/Nneka Nicholas)

» Lahjoita Karibian naisille ja tytöille