Lapsiavioliitot historiaan

Joka päivä 33 000 tyttölasta pakotetaan avioliittoon. Lapsiavioliitto on järkyttävä ihmisoikeusrikkomus, joka ryöstää tytöiltä oikeuden kouluun, terveyteen ja tulevaisuuteen. Monet lapsena avioituneet tytöt kokevat seksuaalisen väkivallan lisäksi fyysistä väkivaltaa kumppaninsa toimesta. Raskauden aiheuttamat komplikaatiot ja synnytys ovat 15–19 -vuotiaiden tyttöjen yleisimmät kuolinsyyt.

Vaikutamme vahvasti lainsäädäntöön, jotta avioliitot alle 18-vuotiaana kielletään ja tuemme tyttöjen pääsyä kouluun. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan lapsiavioliittojen juurisyihin: köyhyyteen, sukupuolten väliseen epätasa-arvoon ja syrjintään, sekä tyttöihin ja naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Tilaamalla tämän lahjan voit pelastaa tytön lapsiavioliitolta.

Anna lahja, joka muuttaa maailmaa!

 

Kuva: UN Women/Allison Joyce

20,00 
Lisää lahjakoriin

Miten lahjasi vaikuttaa

Intiassa lapsiavioliittojen määrä on yksi maailman suurimpia. UN Women tukee maassa paikallisen naisjärjestön hanketta, jonka tavoitteena on suojella tyttöjä lapsiavioliitoilta. Hankkeessa pureudutaan erityisesti lapsiavioliittojen taustatekijöihin auttamalla tyttöjä pysymään koulussa ja järjestämällä nuorille naisille koulutusta toimeentulon tukemiseksi. Tavoitteena on vaikuttaa kokonaisiin yhteisöihin: yhteistyötä tehdään mm. uskonnollisten johtajien, poliisien, kylän johtajien ja hallituksen työntekijöiden kanssa, joita valistetaan lapsiavioliitoista sekä heidän roolistaan niiden ehkäisemisessä. Ennakoivien toimien ansiosta hankkeen avulla on onnistuttu estämään jo 23 lapsiavioliittoa!

Lue lisää hankkeesta.

Kuva: UN Women/Ryan Brown

Eettiset lahjat