Oranssien päivien muutoksentekijät: Emilia Lahti

Suomalainen Emilia Lahti, 34, on sisun lähettiläs, tutkija ja aktivisti. Parhaillaan hän valmistautuu juoksemaan 2300 kilometriä väkivaltaa vastaan.

sans-serif-heavy-2Meillä jokaisella on voima vaikuttaa toinen toistemme elämään, avata ovia ja mahdollistaa tulevaisuus, jossa on lupaus turvasta ja toivosta.

Me olemme osa ympäri maailman ulottuvaa ihmisten ketjua, joka tunnustaa oranssia väriä ja haluaa rakentaa maailman, jossa elämä väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Minä uskon, että tällaisen maailman rakentaminen alkaa usein oman tarinan jakamisella. Siksi minä jaan oman tarinani. Yksi kolmesta naisesta kokee elämänsä aikana väkivaltaa. Minä olin kerran yksi kolmesta.

Olen kulkenut pitkän matkan siihen missä olen nyt: valmistaudun 2300 kilometrin ultrajuoksuun Uuden Seelannin halki. Kampanjani nimi on Sisu Not Silence – sisua, ei hiljaisuutta. Minulle sisu merkitsee vastavoimaa vaikeuksien edessä ja rohkeutta rakastaa maailma terveeksi.

Haluan juoksullani muuttaa tapaa, jolla väkivaltaan liittyvistä vaikeista aiheista puhutaan. Haluan rohkaista selviytyjiä ja alleviivata heidän voimaansa.

Tekemällä Oranssien päivien lahjoituksen sinäkin rohkaiset naisia ja tyttöjä ja turvaat elintärkeät palvelut ja suojan väkivaltaa kokeneille siellä, missä heillä ei ole muuta tukea. Tuet sisukasta työtä asenteiden muuttamiseksi, jotta ihmiset valitsevat nollatoleranssin väkivaltaa kohtaan.

“Jokainen hyvä teko, samoin kuin askel ultramaratonilla, kantaa meitä eteenpäin.”

» Oranssit päivät: Lahjoita naisille ja tytöille

(Kuva: Saad Alayyoubi)