Naisen paikka on kaikkialla.

Naisen paikka on juuri siellä, missä hän haluaa olla

Vaikka edistystä on tapahtunut ja moni lasikatto on rikkoutunut, tytöt ja naiset ympäri maailmaa joutuvat yhä taistelemaan oikeudestaan valita itse paikkansa yhteiskunnassa. Viestimme on yksinkertainen: Naisen paikka on kaikkialla. Emme vaadi liikaa. Sukupuolen tai minkään muunkaan ominaisuuden ei pitäisi rajoittaa naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia.

Tule mukaan puolustamaan naisten ja tyttöjen oikeutta valita paikkansa maailmassa!

Tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta sekä haitalliset asenteet rajaavat edelleen tyttöjen ja naisten osallistumismahdollisuuksia kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Naisten osuus erityisesti johtavissa asemissa on edelleen selvästi alhaisempi kuin miesten. Ympäri maailmaa konservatiiviset patriarkaaliset liikehdinnät pyrkivät myös purkamaan saavutettua edistystä ja puskemaan naisten oikeuksia taaksepäin. Koronapandemia on kaventanut naisten mahdollisuuksia osallistua entisestään.

Auta meitä turvaamaan naisille oikeus ottaa oma paikkansa maailmassa!

Lahjoita, jotta yhä useammalla tytöllä ja naisella olisi mahdollisuus olla juuri siellä missä haluaa, ilman pelkoa väkivallasta tai syrjinnästä.

  • Lahjoituksesi

  • Hidden
  • Hinta: 0,00 €
  • 0,00 €
  • Lahjoittajatiedot

  • Yksityisyytesi on meille tärkeä. Käsittelemme tietojasi tietosuojakäytäntöjemme mukaan.

UN Women Suomen Naistenpäivät 8.-19.3.

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään vuosittain 8. maaliskuuta. UN Women Suomen Naistenpäivät-kampanjan teema on Naisen paikka. Kampanjaa vietetään naistenpäivästä aina 19.3. eli Minna Canthin päivään saakka. Kampanjaan osallistuu vaikuttajia aina poliitikoista ja kulttuurivaikuttajista urheilijoihin, jotka haluavat kukin osaltaan puolustaa naisten ja tyttöjen oikeutta valita paikkansa yhteiskunnassa.

UN Women Suomen ja Finnish Design Shopin yhteistyö oli menestys!

Naisen paikka -kampanja on innostanut mukaan monia eri kokoisia yrityksiä, useilta eri aloilta. Kampanjan suurin yritysyhteistyökumppani oli Finnish Design Shop, maailman suurin pohjoismaiseen designiin erikoistunut nettikauppa. Finnish Design Shop lahjoitti jokaisesta 5.–8.3. tehdystä tilauksesta 10 euroa UN Women Suomelle aina 20 000 euroon saakka, ja sen lisäksi tarjosi mahdollisuuden lahjoittaa suoraan UN Women Suomelle.

Neljän päivän aikana Finnish Design Shop keräsi UN Women Suomelle täydet 20 000 euroa lahjoituksia, joka on aivan uskomattoman hienoa! Näiden varojen avulla pystymme yhdessä tukemaan yhä useampaa tyttöä ja naista sekä puolustamaan heidän oikeuksiaan yli 90 maassa. Yhdessä voimme varmistaa, että jokainen tyttö ja nainen saa itse valita paikkansa maailmassa! Lämpimät kiitokset Finnish Design Shopille tästä menestyksekkäästä yhteistyöstä!

Roolimalleilla on merkitystä

Naisilla on oltava oikeus ottaa tilaa, osallistua ja vaikuttaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Roolimallien ja esimerkkien merkitys on myös suuri, sillä kun nuoret tytöt näkevät naisia eri asemissa, he voivat nähdä samalla paikalla myös itsensä. Monet eri aloja edustavat suomalaiset naiset ovat lähteneet tukemaan Naisen paikka -kampanjaa omalla esimerkillään.

Mukana ovat esimerkiksi presidentti Tarja Halonen, EU-komissaari Jutta Urpilainen, aitajuoksun moninkertainen Suomen mestari Nooralotta Neziri, koomikko Eve Kulmala, toimittaja Ina Mikkola, Miss Suomi 2020 Viivi Altonen, kehopositiivisuus-
aktivisti Tinna Henriikka, poliittinen asiantuntija Minja Koskela, toimittaja ja tietokirjailija Maria Pettersson, malli Kelet, elokuvaohjaaja Suvi West, formulakuski Emma Kimiläinen, näyttelijä Krista Kosonen ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed.

Tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta on uhka demokratialle

Kautta aikojen naisia on pyritty kontrolloimaan, ja naisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia on rajattu. Olet ehkä kuullut joskus sanonnan ”naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä”. Tällaiset kieleemmekin tarttuneet asenteet ilmentävät syvää epätasa-arvoa sukupuolten välillä, joka äärimmillään johtaa väkivaltaan naisia kohtaan.

Joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut väkivaltaa. Häirintää ja väkivaltaa ilmenee niin kotona, kadulla kuin verkossakin, ja sillä pyritään vaientamaan, pelottelemaan ja estämään naisten osallistuminen yhteiskuntaan. Häirintä ja väkivalta loukkaa naisten ihmisoikeuksia, ja samalla se ylläpitää epätasa-arvoa estämällä naisia osallistumasta julkiseen keskusteluun ja päätöksentekoon. Laajamittainen naisiin kohdistuva häirintä ja väkivalta on siis vakava uhka myös demokratialle.