Järjestömme jäsenenä olet osa globaalia tasa-arvoliikettä ja teet konkreettisen teon tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta

UN Women Suomen jäsenenä saat mahdollisuuden osallistua UN Womenin ja UN Women Suomen järjestämiin koulutuksiin ja webinaareihin sekä pääset halutessasi osallistumaan yhdistyksen päätöksentekoon vuosikokouksissa. Kuulet myös ajankohtaiset uutiset työstämme jäsenkirjeessä ja saat tasa-arvoaiheisen julkaisun. Jäsenenä voit myös halutessasi osallistua paikallistoimikuntien toimintaan. Jäsenmaksumme on 30 euroa vuodessa. Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat sekä kotihoidontuella olevat voivat halutessaan maksaa alennetun 15 euron jäsenmaksun. Jäseneksi voivat liittyä kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt.

Puolusta jäsenenä naisten oikeuksia ja tasa-arvoa!

Tasa-arvo tai mikään edistys ei ole pysyvää, ellei sitä suojella. Epävakaassa maailmantilanteessa ja konfliktien keskellä pitkäjänteinen työ tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta on entistäkin tärkeämpää. Tarvitsemme jokaista mukaan rakentamaan maailmaa, jossa tytöt ja naiset voivat todella valita paikkansa, ja jossa jokaisen naisen ja tytön perusoikeuksia puolustetaan. Ihmisoikeuksia on suojeltava, myös sodan keskellä. Liity UN Women Suomen jäseneksi ja tule mukaan globaaliin tasa-arvoliikkeeseen!

  • Yksityisyytesi on meille tärkeä. Käsittelemme tietojasi tietosuojakäytäntöjemme mukaan.

  • Uusi liittyvä jäsen: aseta viitenumeroksi 1324358. Saat jatkossa vuosittaisen jäsenmaksun laskun sähköpostiisi.
  • 0,00 €

Roolimalleilla on merkitystä

Naisilla on oltava oikeus ottaa tilaa, osallistua ja vaikuttaa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Roolimallien ja esimerkkien merkitys on myös suuri, sillä kun nuoret tytöt näkevät naisia eri asemissa, he voivat nähdä samalla paikalla myös itsensä. Monet eri aloja edustavat suomalaiset naiset ovat lähteneet tukemaan Naisen paikka -kampanjaa omalla esimerkillään.

Tänä vuonna kampanjaan osallistuu muun muassa presidentti Tarja Halonen, toimittaja Maria Veitola, ex-nyrkkeilijä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Elina Gustafsson, missi, juontaja, ja keho- positiivisuuden ja suvaitsevaisuuden puolestapuhuja Lola Odusoga, radiojuontaja ja toimittaja Renaz Ebrahimi, hakkeri Laura Kankaala,  seksuaalineuvoja ja aktivisti Pinja Eskola sekä UN Womenin rauha ja turvallisuus -yksikön johtaja Päivi Kannisto.

Naisen paikka on kaikkialla

Naisen paikan kuuluisi olla juuri siellä, missä hän itse haluaa olla. Juuri tällä hetkellä sadat tuhannet ukrainalaiset naiset perheineen ovat kuitenkin joutuneet jättämään kotinsa ja elämänsä paetakseen sotaa tai puolustaakseen kansaansa.

Tänä naistenpäivänä muistamme Ukrainan naisia.
Naisia, joiden turvallisuus ja ihmisoikeudet ovat uhattuina.
Naisia, jotka oman turvallisuutensa uhalla puolustavat perheitään ja kansaansa.

Auta Ukrainan naisia ja heidän perheitään

Tämä naistenpäivä ja UN Women Suomen Naisen paikka -kampanja on omistettu Ukrainan naisille, Afganistanin naisille, Syyrian naisille, Etiopian naisille, Jemenin naisille, Keski-Afrikan tasavallan ja Kongon demokraattisen tasavallan naisille, Myanmarin naisille ja kaikille niille naisille, jotka elävät maailman konfliktien keskellä taistellen sekä omista että perheidensä oikeuksista. Naisten rooli on merkittävä maiden kehityksen ja turvallisuuden kannalta, mutta se jää liian usein näkymättömäksi.

Juuri nyt, nämä naiset eivät tarvitse ruusuja tai suklaata - he tarvitsevat tukea.

Kansainvälinen naistenpäivä on mahdollisuus juhlistaa jo saavutettua edistystä, mutta samalla se on kutsu jokaiselle liittyä osaksi tasa-arvoliikettä.

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään vuosittain 8. maaliskuuta. UN Women Suomen naistenpäivän kampanjassa nostetaan esiin naisia yhteiskunnan eri osa-alueilta, jotka haluavat kukin osaltaan puolustaa naisten ja tyttöjen oikeutta valita paikkansa yhteiskunnassa. Heidän tarinoidensa kautta haluamme osoittaa, että naisen paikka on kaikkialla ja että naisilla on oikeus näkyä, kuulua ja osallistua aivan kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Ihmisoikeudet eivät voi toteutua ennen kuin naisten oikeudet ja sukupuolten tasa-arvo toteutuu kaikille tytöille ja naisille!

Tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta on uhka demokratialle

Kautta aikojen naisia on pyritty kontrolloimaan, ja naisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia on rajattu. Olet ehkä kuullut joskus sanonnan ”naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä”. Tällaiset kieleemmekin tarttuneet asenteet ilmentävät syvää epätasa-arvoa sukupuolten välillä, joka äärimmillään johtaa väkivaltaan naisia kohtaan.

Joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut väkivaltaa. Häirintää ja väkivaltaa ilmenee niin kotona, kadulla kuin verkossakin, ja sillä pyritään vaientamaan, pelottelemaan ja estämään naisten osallistuminen yhteiskuntaan. Häirintä ja väkivalta loukkaa naisten ihmisoikeuksia, ja samalla se ylläpitää epätasa-arvoa estämällä naisia osallistumasta julkiseen keskusteluun ja päätöksentekoon. Laajamittainen naisiin kohdistuva häirintä ja väkivalta on siis vakava uhka myös demokratialle.

Verkkoväkivalta on myös väkivaltaa

Verkkoväkivalta on jatkumoa yhteiskunnissamme rehottavalle sukupuolittuneelle väkivallalle. Jopa 38 % naisista on itse kokenut ja 85 % on todistanut muihin naisiin kohdistuvaa verkkoväkivaltaa. Tekijät ottavat usein kohteekseen ihmisoikeuksia puolustavia, rasismia vastustavia ja vähemmistöihin kuuluvia naisia. Naisviha verkossa on kasvava ongelma, johon on puututtava konkreettisin toimin.

Suomi on sitoutunut kitkemään sukupuolittunutta verkkoväkivaltaa ja luomaan turvallisia tiloja verkossa osana UN Womenin maailmanlaajuista Generation Equality -kampanjaa. Jotta tytöt ja naiset voivat todella valita paikkansa maailmassa, heillä on oltava mahdollisuus osallistua sekä teknologian kehittämiseen että käyttämiseen tasa-arvoisesti, ilman väkivaltaa ja häirintää.

Naisen paikka on kaikkialla – Naisten ja tyttöjen ääntä kuultava konfliktinratkaisussa ja rauhanrakennuksessa