YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtaja Sima Sami Bahous vierailee Suomessa

Tue tyttöjen ja naisten oikeuksien toteutumista

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin syyskuussa nimitetty uusi pääjohtaja, jordanialainen Sima Sami Bahous vierailee Suomessa 8.–9. joulukuuta. Bahous tapaa vierailullaan myös nuoria Generation Equality -kampanjan aktiiveja. 

UN Womenin pääjohtaja Sima Bahous tapaa Suomen vierailullaan kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin, alivaltiosihteeri Elina Kalkun, ulkoministeri Pekka Haaviston sekä vierailee myös eduskunnassa tavaten ulkoasiainvaliokunnan jäseniä.  

Bahous keskustelee kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kanssa 8. joulukuuta Suomen ja UN Womenin kiinteästä suhteesta ja monista yhteistyön muodoista naisten ja tyttöjen globaalin aseman parantamiseksi. Suomi käy alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla samana päivänä keskustelut tasa-arvotyön globaalista toimintakentästä ja tilasta, järjestön painopisteistä ja tulevasta toiminnasta.

”Erityisesti Suomen ja muiden Pohjoismaiden tuella UN Womenin merkitys on koko ajan kasvanut ja selkiytynyt, samalla kun tasa-arvotyötä haastetaan maailmalla ehkä enemmän kuin koskaan. Pidän tärkeänä, että käymme keskusteluja siitä, kuinka UN Women aikoo näihin haasteisiin seuraavina vuosina vastata”, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari sanoo. 

Lisäksi Bahous tapaa suomalaisia nuoria keskustellakseen kansainvälisen Generation Equality -kampanjan tavoitteesta puuttua naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan verkkoväkivaltaan. Suomella on johtava rooli kansainvälisen Generation Equality -kampanjan toimintaryhmässä, joka edistää tasa-arvoa teknologian ja innovaatioiden kautta. Torstaina 9. joulukuuta järjestettävään tapaamiseen osallistuvat nuoret kuuluvat UN Women Suomen ja Plan International Suomen koordinoimaan Generation Equality -nuortenryhmään.