Nokia ja UN Women yhteistyöhön naisten osallisuuden lisäämiseksi Lähi-idässä ja Afrikassa

Yritys, tule mukaan tekemään tasa-arvosta totta!

Nokia ja UN Women ovat aloittaneet yhteistyön edistääkseen monimuotoisuutta ja naisten osallisuutta esimerkiksi teknologia-alalla Lähi-idässä ja Afrikassa. Pilottiprojekteissa tarjotaan tukea myös väkivaltaa kohdanneille naisille.

Nokian Saudi-Arabian yksikkö Riadissa ja YK:n tasa-arvojärjestö UN Women ovat käynnistäneet yhdessä neljä pilottiprojektia, joissa vahvistetaan naisten osallisuutta ja tasa-arvoa. Projektien taustalla on Nokian ja UN Womenin 31. maaliskuuta allekirjoittama yhteistyösopimus, joka ohjaa Nokian toimia globaalin tasa-arvon ja naisten vaikutusmahdollisuuksien edistämiseksi. Nokia on allekirjoittanut ja sitoutunut myös naisten voimaannuttamisen periaatteisiin (Women’s Empowerment Principles, WEPs) tasa-arvon ja naisten vaikutusmahdollisuuksien edistämiseksi työpaikoilla ja yhteisöissä.

Yhteistyön myötä Nokia ja UN Women ovat käynnistäneet neljä pilottihanketta Saudi-Arabiassa, Keniassa, Tansaniassa ja Etelä-Afrikassa:

  • Lisää naisia töihin Nokian Saudi-Arabian yksikköön: Nokia kehittää työympäristöä huomioimaan naistyöntekijänsä paremmin. Nokian työntekijät ovat myös yhteydessä yliopistojen naisopiskelijoihin erilaisten tapahtumien sekä keskustelutilaisuuksien kautta, joiden tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta ja motivoida naisopiskelijoita hakeutumaan Nokian työntekijöiksi.
  • Tietoisuuden lisääminen kohdunkaulan syövästä ja kohdun kasvaimista Tansaniassa: Projektin tavoitteena on sovelluksen avulla mahdollistaa reaaliaikainen tuki tansanialaisille naisille kohdunkaulan syövän ja kohdun kasvainten varhaiseksi ehkäisemiseksi.
  • Lisää tyttöjä opiskelemaan teknistieteellisille aloille Keniassa: Nokia kouluttaa ala- ja yläkouluikäisiä tyttöjä ja kannustaa heitä hakeutumaan teknistieteellisten alojen koulutukseen. Nokian vapaaehtoiset esimerkiksi järjestävät ura-aiheisia keskusteluja ja perheille suunnattuja tilaisuuksia lisätäkseen tietoisuutta tekniikasta ja sen tarjoamista uramahdollisuuksista.
  • Tukea väkivaltaa kohdanneille naisille Etelä-Afrikassa: Projektissa väkivaltaa kohdanneita naisia otetaan mukaan käynnissä olevaan South African Innovation Hub -sertifiointiohjelmaan. Lisäksi Nokia on aloittanut yhteistyön Johannesburgissa sijaitsevan Force Academyn kanssa, jossa koulutetaan haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä, jotta ns. ”neljännen teollisen vallankumouksen” mahdollisuudet olisivat saavutettavia myös heille.

Pilottiprojektien jälkeen tavoitteena on toteuttaa vastaavia projekteja useammassa maassa Lähi-idän ja Afrikan alueella.

Kuvassa istuu hymyilevä tummatukkainen nainen.
UN Womenin apulaispääjohtaja Anita Bhatia. Kuva: Bundit Chotsuwan

”Kun naiset menestyvät, yhteiskunnat ja taloudet kasvavat heidän kanssaan. Näiden pilottien myötä yhteistyömme Nokian kanssa on suunniteltu luomaan ja vahvistamaan oikeudenmukaisempaa ja osallistavampaa ympäristöä siten, että yhä useammat naiset toimivat globaaleina muutoksentekijöinä”, UN Womenin apulaispääjohtaja Anita Bhatia kommentoi alkanutta yhteistyötä.

”Me Nokialla olemme sitoutuneita osallistamiseen ja monimuotoisuuteen yhdenvertaisten mahdollisuuksien edistämiseksi. Vahvistamme tätä sitoumusta tekemällä yhteistyötä UN Womenin kanssa Saudi-Arabiassa, Tansaniassa, Keniassa sekä Etelä-Afrikassa. Uskomme vahvasti, että tasa-arvo vapauttaa nuorten tyttöjen ja naisten täyden potentiaalin kehittyä innovaattoreiksi, yrittäjiksi ja paremman maailman johtajiksi”, Nokian UN Women-ohjelmaa vetävä Nicole Arian Markazi sanoo.

Nokia tiedotti asiasta 6. toukokuuta 2021. Lue tiedote täällä.

Kuvituskuva: UN Women/Ben Ahhi