UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelevat avoimessa webinaarissa teknologian ja innovaatioiden roolista tasa-arvolle

UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka osallistuu avoimeen webinaariin naisten ja tyttöjen voimaannuttamisesta teknologian ja innovaatioiden avulla. Mukana panelisteina ovat myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja esimerkiksi Milja Köpsi Mimmit Koodaa –ohjelmasta.

Suomen suurlähetystö Kanadassa, Ottawan yliopisto ja Global Affairs Canada järjestävät 18.5.2021 avoimen webinaarin naisten ja tyttöjen voimaannuttamisesta teknologian ja innovaatioiden avulla pandemian jälkeisenä aikana.

Koronapandemia iskee suhteettoman rankasti naisiin uhaten naisten oikeuksien toteutumista sekä heidän toimeentuloaan ympäri maailman. Koronapandemian aiheuttama taloudellinen laskusuhdanne on ollut tuhoisa naisille vieden miljoonilta naisilta työn ja toimeentulon.

Naisten ja tyttöjen osallisuus päätöksenteossa pandemian keskellä on ratkaisevan tärkeää heidän tarpeidensa huomioimiseksi sekä tehokkaiden päätösten varmistamiseksi. Nyt enemmän kuin koskaan on kiihdytettävä ponnisteluja naisten taloudellisen voimaannuttamisen eteen.

Järjestettävä webinaari peräänkuuluttaa naisten taloudellisen voimaantumisen merkitystä, jotta pandemiasta voidaan toipua kestävästi. Tämä edellyttää naisten tukemista yrittäjinä ja tyttöjen koulutusta. Webinaarissa tarkastellaan tapoja, joiden avulla teknologia ja innovaatiot voidaan valjastaa tämän työn edistämiseksi.

Webinaarin yhtenä panelistina toimii YK:n apulaispääjohtaja ja UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka. Hän on toiminut tehtävässään vuodesta 2013. Mlambo-Ngcuka on tehnyt uransa ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden parissa niin julkisella, yksityisellä kuin kolmannella sektorilla ja työskennellyt aktiivisesti mm. Apartheidin lopettamiseksi kotimaassaan Etelä-Afrikassa. Lisäksi paneeliin osallistuvat mm. Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä Mimmit Koodaa –ohjelman koordinaattori Milja Köpsi.

Webinaari (Advancing Women’s and Girls’ Rights: Harnessing Technology and Innovation to Support Women’s Post-Pandemic Economic Empowerment) järjestetään Zoomissa 18.5.2021 klo 16–17.15 Suomen aikaa. Webinaari on avoin kaikille, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Webinaari järjestetään englanniksi, mutta kysymyksiä saa esittää myös ranskaksi. Tapahtuma nauhoitetaan.

 

Kuva: UN Women/Ryan Brown