Yhdeksän kymmenestä -tutkimusraportin julkaisutilaisuus

Tervetuloa UN Women Suomen tutkimusraportin, Yhdeksän kymmenestä – Seksuaalisen häirinnän muodot, tapahtumapaikat ja vaikutukset naisten kokemina Suomessa, julkaisutilaisuuteen.

Tilaisuus järjestetään UN Women Suomen kevätkokouspäivän yhteydessä webinaarina torstaina 23.5. klo 15.30.

Webinaarin avauspuheen pitää kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen, ja tilaisuudessa kuullaan näkökulmia aiheesta myös asiantuntijoilta ja vaikuttajilta. Tilaisuuden pääpuheenvuoro kuullaan ihmisoikeusaktivisti Roosa Rahkoselta, ja kommenttipuheenvuorot pitävät sairaanhoitaja ja ihmisoikeusaktivisti Rojin Birzoi sekä Miehet ry:n puheenjohtaja Ville Savonlahti. Raportin esittelee raportin laatinut ihmisoikeus- ja tasa-arvoasiantuntija Katariina Haapea.

UN Women Suomi teetti syksyllä 2023 kyselytutkimuksen naisten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä Suomessa yhteistyössä eeva.fi:n kanssa. Kyselyn tulokset olivat pysäyttäviä. Yhdeksän kymmenestä naisesta Suomessa on kokenut seksuaalista häirintää elämänsä aikana – eli lähes jokainen.

Kyselytutkimuksen tulokset julkaistaan nyt kattavana raporttina. Julkaisuwebinaarissa pääset kuulemaan raportin keskeisimmistä tuloksista sekä seksuaalisesta häirinnästä ilmiönä ja sen vaikutuksista erityisesti naisiin ja tyttöihin. Lisäksi kuulemme ajankohtaisia puheenvuoroja aiheeseen liittyen.

Tilaisuuden ohjelma

15.30–15.35 Tervetulosanat, Jaana Hirsikangas, UN Women Suomen toiminnanjohtaja

15.35–15.40 Avauspuheenvuoro: Anna-Kaisa Ikonen, kunta- ja alueministeri

15.40–16.10 Raportin esittely, ihmisoikeus- ja tasa-arvoasiantuntija Katariina Haapea

16.10–16.20 Keynote: ihmisoikeusaktivisti Roosa Rahkonen

16.20–16.25 Kommenttipuheenvuoro: sairaanhoitaja ja ihmisoikeusaktivisti Rojin Birzoi

16.25–16.30 Kommenttipuheenvuoro, Miehet ry:n puheenjohtaja Ville Savonlahti

16.30–16.55 Aikaa kysymyksille

16.55–17.00 Loppusanat

 

Ilmoittaudu webinaariin alla olevan lomakkeen kautta. Samalla lomakkeella UN Women Suomen jäsenet voivat ilmoittautua myös UN Women Suomen kevätkokoukseen.

Ilmoittaudu raportin julkaisuwebinaariin ja 2024 kevätkokoukseen

Mihin osuuteen haluat ilmoittautua?(Pakollinen)