Valencia CF ja UN Women yhteistyöhön maailman naisten hyväksi

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women ja Euroopan huippujalkapalloseuroihin kuuluva Valencia Club de Fútbol (CF) julkistivat 26.5. uuden yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on edistää naisten oikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa maailmanlaajuisesti.

Koko Valencian edustusjoukkue, mukaan luettuna tähtipelaajat Dani Parejo, Shkodran Mustafi, Paco Alcacer ja Alvaro Negredo, osallistuivat yhteistyön julkistamistilaisuuteen YK:n päämajassa.

”Tästä päivästä lähtien yksi tärkeimmistä maaleistamme tulee olemaan UN Womenin sanoman levittäminen”, sanoi Dani Parejo.

Yhteistyön merkkinä Valencia CF tulee käyttämään jalkapallon Mestarien liigan otteluissa oranssia pelipaitaa, jonka selkäpuolelle on painettu UN Womenin logo. Pelikentän ulkopuolella Valencia on tunnettu laajasta ja vahvasta fanipohjastaan, joka ulottuu viiteen maanosaan. UN Womenin tavoitteena on yhteistyön avulla saada erityisesti miehiä ja poikia vahvemmin mukaan tukemaan järjestön työtä ja tavoitteita.

“Valencian pelaajat ovat vahvoja roolimalleja, jotka tulevat johtamaan omalla esimerkillään ja inspiroimaan laajaa fanijoukkoaan. Olemme innoissamme siitä, että Valencia näyttää tukensa jokaisessa pelatussa ottelussa”, UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka sanoo.

Dani Parejo ja seuran puheenjohtaja Lay Hoon Chan luovuttivat Mlambo-Ngcukalle tämän nimellä varustetun oman pelipaidan.

”Meille on kunnia työskennellä UN Womenin ja globaalin yhteisön kanssa näin merkittävän asian tukemiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi siitä. Tämä on pitkäaikainen sitoumus, jonka tarkoitus on todella auttaa laajentamaan ponnisteluja sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi. Se ei ole vain naisten asia, vaan ihmisoikeuskysymys, johon Valencia CF uskoo vahvasti”, Lay Hoon Chan sanoo.

Valencia on näyttänyt esimerkkiä myös omalla toiminnallaan: Lay Hoon Chan on ainoa BBVA-liigan naispuolinen seurajohtaja.

Valencian pelaajat saivat HeForShe-pinssit kauluksiinsa.
Valencian pelaajat saivat HeForShe-pinssit kauluksiinsa.

UN Womenin ja Valencian pitkäjänteinen yhteistyö ei rajoitu julkisuustempauksiin ja logoon pelipaidoissa.

”Haluamme potkaista ulos sukupuolistereotypiat, pakotetut lapsiavioliitot, naisiin kohdistuvan väkivallan ja palkkaerot”, UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka linjaa.

UN Women ja Valencia CF tulevat toimimaan yhdessä sosiaalisten projektien tukemiseksi eri puolilla maailmaa. Valencian suunnitelmissa on pelata ystävyysotteluja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien naisten tukemiseksi ja auttaa tyttöjä tavoittelemaan unelmiaan jalkapalloharrastuksen kautta.

(Kuvat: UN Women/Ryan Brown)