UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa 12.–13. huhtikuuta.

Perjantaina 13. huhtikuuta pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka osallistuu Suomen kolmannen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman julkistamistilaisuuteen, joka liittyy YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1325 kansalliseen toimeenpanoon. Päätöslauselma koskee naisten asemaa konflikteissa ja rauhan ja turvallisuuden edistämisessä. UN Womenilla on avainrooli sen toimeenpanossa ja koordinaatiossa erityisesti YK-järjestelmässä. Suomen UN Women koordinoi kansallista 1325-verkostoa, joka seuraa toimintaohjelman toimeenpanoa. Julkistamistilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä perjantaina 13.4. klo 9.30–10.30 täältä.

Vierailunsa aikana pääjohtaja tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön, ulkoministeri Timo Soinin, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon. Lisäksi pääjohtaja käy järjestyksessä neljännet Suomen ja UN Womenin väliset vuosikeskustelut ulkoministeriössä alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla. UN Women on YK-järjestöistä Suomen pääyhteistyökumppaneita ja Suomi kuuluu järjestön merkittävimpiin rahoittajamaihin.

Presidentti Niinistö toimii UN Womenin tasa-arvoa edistävän HeForShe-kampanjan maailmanlaajuisena Impact Champion -lähettiläänä, ja on sitoutunut kolmeen asiaan: naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen, naisten aseman parantamiseen talouselämän johtotehtävissä sekä naisia, rauhaa ja turvallisuutta koskevan toimintasuunnitelman toteuttamiseen.