Tasa-arvomiehet koolla Delhissä

Toinen maailmanlaajuinen MenEngage-symposiumi avattiin Intian pääkaupungissa Delhissä 10.11. Tapaamiseen osallistuu tuhat edustajaa 93 maasta, mm. tutkijoita, aktivisteja ja hallitusten edustajia.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women ja satoja kansalaisjärjestöjä yhdistävä MenEngage-allianssi pyrkivät symposiumin avulla tuomaan miehiä, maskuliinisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa koskevat kysymykset akateemisesta maailmasta ja aktivistien keskuudesta lähemmäs laajempia miespiirejä.

Intialainen näyttelijä Rahul Bose liittyi mukaan HeForShe-kampanjaan. (Kuva: UN Women/Oisika Chakrabarti)
Intialainen näyttelijä Rahul Bose liittyi Phumzile Mlambo-Ngcukan kutsusta mukaan HeForShe-kampanjaan. (Kuva: UN Women/Oisika Chakrabarti)

UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka avasi symposiumin peräänkuuluttamalla kokoukselta toimivia suunnitelmia, joiden avulla voidaan rikkoa sosiaalisia normeja ja sukupuolia koskevia stereotypioita. Mlambo-Ngcukan mukaan nämä normit ja stereotypiat rajoittavat miesten ja poikien rooleja ja naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia.

”Meidän on saatava miehet haastamaan sukupuolistereotypiat, jakamaan tasaisesti perhe- ja talousvelvollisuudet ja toimimaan myönteisinä roolimalleina yhteisöissään ja perheissään”, Mlambo-Ngcuka sanoi.

UN Womenin työ miesten ja poikien kanssa perustuu uskoon siitä, että tasa-arvon saavuttaminen vaatii epätasa-arvoisten valtasuhteiden muuttamista miesten ja naisten välillä. Se edellyttää maskuliinisuuteen ja miehisyyteen liittyvien mielikuvien ja perinteisten käsitysten haastamista.

Mlambo-Ngcuka korosti UN Womenin HeForShe-kampanjan merkitystä työssä, jota naisliike on johtanut vuosikymmenien ajan.

”Näemme miesten ja poikien – ihmiskunnan toisen puoliskon – sitouttamisen käänteentekijänä valtasuhteiden muuttamisessa naisten syrjinnän lopettamiseksi ja sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi”, Mlambo-Ngcuka sanoi.

Symposiumin asialistalla on HeForShe-kampanjan lisäksi mm. vuoden 2015 jälkeinen globaali kehitysagenda ja siihen liittyvät kestävän kehityksen tavoitteet. 13.11. asti jatkuvan tapaamisen on tarkoitus hyväksyä lopuksi Delhin julistus, joka tulee viitoittamaan tulevien vuosien toimintaa maskuliinisuuden uudelleenmäärittelemiseksi ja miesten sitouttamiseksi.


 

+ Rummuta viestiä eteenpäin!

Auta meitä jakamaan tämä viesti kymmenille tuhansille ihmisille Facebookissa ja Twitterissä, kun Suomen HeForShe-kampanja käynnistyy 25.11. Mene Thunderclap-sivulle tästä ja valitse, haluatko tukea viestin leviämistä Facebookissa vai Twitterissä. Kiitos tuestasi!