Suomen UN Womenin syyskokous päätti vuoden 2020 toiminnasta

Suomen UN Womenin jäsenistö kokoontui syyskokouksessa lauantaina 23. marraskuuta Helsingissä. Kokouksen puheenjohtajana toimi rautaisella ammattitaidolla Terhi Nieminen-Mäkynen, joka on jo 1983 ollut mukana perustamassa järjestöä, silloisen UNIFEM:in ensimmäistä kansallista komiteaa.

”Lempparijärjestöä on tuettava aina kun voi”, hän kommentoi miten on kiireenkin keskellä valmis raivaamaan tilaa kalenteristaan maailman naisten ja tyttöjen asialle.

Vuoden 2020 hallitus
Syyskokous valitsi vuoden 2020 hallituksen. Ensimmäisen kolmevuotiskautensa päättäneet Johanna Saarinen ja Laura Aalto hakeutuivat uudelle kaudelle ja tulivat valituiksi. Heidän lisäkseen ensi vuonna Suomen UN Womenin hallituksessa vaikuttavat puheenjohtaja Maarit Aarni-Sirviö, varapuheenjohtaja Anne Korkiakoski ja jäsenet Ilmi Salminen, Ozan Yanar, Elina Viitasaari ja Sari Kaikkonen.

Paikallistoimijat jakoivat kokemuksiaan
Ennen kokousta paikallistoimikunta-aktiivit kokoontuivat jakamaan kokemuksiaan vapaaehtoistyöstä. Yhdessä innostuttiin toisten onnistuneista tempauksista, pohdittiin ratkaisuja haasteisiin ja suunniteltiin tulevaa. Suomen UN Womenilla on paikallistoimikuntia 10 paikkakunnalla.

”Päivästä jäi tosi hyvä mieli ja kotimatka taittui hymysuin. Kaiken kaikkiaan loistavaa ideointia, kokemusten jakamista ja ratkaisujen etsimistä”, iloitsi paikallistoimikunnista vastaava ja Vaasassa vaikuttava Suomen UN Womenin hallituksen jäsen Elina Viitasaari pitkän kokouspäivän päätteeksi.

 Varainhankintaa vahvistamaan naisten ja tyttöjen oikeuksia
Vuosikokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi vuodelle 2020. Toimintasuunnitelma perustuu UN Womenin kanssa solmittuun yhteistyösopimukseen. Talousarvion mukaan keräystuottojen odotetaan kasvavan seuraavan vuoden aikana viisi prosenttia. Lisäksi yhdistys viestii aktiivisesti toiminnastaan ja tekee vaikuttamistyötä, mihin saadaan rahoitusta ulkoministeriöltä.

Vuonna 2020 viestinnässä painotetaan UN Womenin maailmanlaajuisia kampanjoita ja nostetaan esiin UN Womenin kymmenvuotisjuhlaa, 25-vuotiasta Pekingin julistusta ja toimintaohjelmaa sekä 1325-päätöslauselman 20. juhlavuotta. Ulkoministeriön tukema tiedotushanke keskittyy teemaan media ja tasa-arvo. Vaikuttamistyön päätavoitteena on varmistaa, että naisten ja tyttöjen oikeudet pysyvät Suomen kehityspolitiikan pääprioriteettina ja että Suomen valtion tuki UN Womenin globaaliin toimintaan nousee.

 

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja. Tee vahva tasa-arvoteko ja liity Suomen UN Womeniin! Kun liityt nyt, saat loppuvuoden jäsenyyden ilmaiseksi.

Kuva: UN Women/Ryan Brown