Suomen Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto on mukana kriisinhallintaa ja rauhanrakentamista esittelevässä Kriisinhallinta NYT –tapahtumassa

UN Women Suomen koordinoima Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto on mukana kriisinhallintaa ja rauhanrakentamista esittelevässä Kriisinhallinta NYT -tapahtumassa keskiviikkona 22. toukokuuta 2024 Katajanokan Wanhassa Satamassa, Helsingissä. Verkoston järjestämä paneeli käsittelee neljää näkökulmaa globaaleihin turvallisuushaasteisiin. 

Tapahtuman esittelypisteillä voi tutustua kriisinhallinnan, rauhanrakentamisen ja humanitaarisen toiminnan parissa työskentelevien valtion, järjestökentän ja yritysmaailman toimijoiden työhön. Lisäksi päivän aikana on mahdollisuus kuunnella alan asiantuntijoiden puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja kokemuksia kentältä. Kriisinhallintatehtävistä kiinnostuneilla on mahdollisuus myös keskustella kentällä palvelleiden kanssa. 

Suomalaiset naisasiantuntijat pohtivat kansainväliseen johtamiskokemukseensa perustuen, miten valtioiden rajat ylittävissä konflikteissa voidaan vastata uusiin haasteisiin, kuten ympäristöuhkiin tai kybersodankäyntiin. Suomen naiset rauha- ja turvallisuusverkoston ja Suomen naisrauhanvälittäjäverkoston (NWM-FI) yhteispaneelissa asiantuntijat valottavat myös naisten roolia konfliktien ja kriisien ratkaisijoina.  

Panelistit:  

1. Inka Hopsu, kansanedustaja  

2. Mia Rahunen, Projektipäällikkö, Saharan Etelänpuoleinen Afrikka, CMI 

3. Tarja Fernandez, Kybersuurlähettiläs, ulkoministeriö

4. Niina Koivisto, Poliisitarkastaja, Poliisihallitus

Moderointi: Nina Suomalainen, Suomen naisrauhanvälittäjäverkoston puheenjohtaja 

Tule mukaan oppimaan ja keskustelemaan, mitä kriisinhallinta on ja kuinka kestävää rauhaa rakennetaan yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tapahtumatila on esteetön. 

Kriisinhallinta NYT -tapahtuma keskiviikkona 22.5.2024 Helsingin Wanhassa Satamassa. Verkoston paneeli järjestetään salissa 2 Kriisinhallinta klo 15-15.50. Tutustu ohjelmaan täällä!

Suomen Naiset, rauha ja turvallisuus -verkosto on kansalaisjärjestöjen, tutkijoiden ja asiantuntijoiden yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1325 toimeenpanoa. Liity mukaan täällä! 

Artikkelikuva: Ulkoministeriö