Ruokablogit keräävät rahaa maailman naisille Sikke Sumarin johdolla

MasterChef Suomen hyväntekeväisyysjaksosta käynnistynyt kampanja nälän voittamiseksi jatkuu. Kaksikymmentä Suomen suosituimpiin kuuluvaa ruokablogia on mukana aivan uudenlaisessa tempauksessa, jossa kerätään varoja YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työhön kehitysmaiden naisten aseman parantamiseksi.

Naiset ovat tehokkain ratkaisu taistelussa nälkää vastaan. YK:n laskelmien mukaan viljelijänaiset voivat nostaa 150 miljoonaa ihmistä nälästä, jos he saavat miesten kanssa tasa-arvoisen oikeuden maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin.

MasterChefistä ja omista ruokaohjelmistaan tutun Sikke Sumarin johdolla bloggaajat tavoittelevat yhteensä 10 000 euron avustuspotin keräämistä Jelpi-yhteisökeräyspalvelussa.

“Naisilla on kaikki valmiudet tuottaa ruokaa, mutta heidän mahdollisuutensa ovat rajalliset. Paremmat toimintamahdollisuuksien myötä naiset voivat suunnata energiansa ja kykynsä oikein. Siitä hyötyvät kaikki”, Sikke Sumari sanoo.

Hän uskoo hyvään ketjuun, joka kulkee kautta sukupolvien äidiltä tyttärille. ”Tämä vaikutus menee eteenpäin kuin viuhka yhteiskunnassa – viljelijänaiset voivat nostaa monta ihmistä nälästä. On tärkeää aktivoida naisten potentiaali.”

Bloggaajien mielipiteitä

“Oman elämän ollessa hyvällä tolalla ei aina ole helppoa muistaa, että moni ihminen tallaa tällä pallolla vailla asioita, jotka meille parempiosaisille ovat itsestäänselvyyksiä. Kuten esimerkiksi ruoka. Oman vatsan ollessa täynnä emme välttämättä osaa edes kuvitella, miltä jatkuva nälkä tuntuu”, pohtii tempauksessa mukana oleva Jaana blogissaan.

Tehokkain ratkaisu nälkää vastaan on naisten aseman parantaminen. “Käytännössä homman hoitamiseen tarvitaan pätäkkää”, tuumi Jaana, eikä siksi epäröinytkään lähteä mukaan keräämään rahaa UN Womenin työhön.

Samoin tuumii toinen bloggaaja Suvi: “Kolme euroa tarkoittaa sinulle ehkä kahvikuppia tai karkkipussia, jollekin toiselle se voi merkitä sitä, että yhtenä iltana voi tarjota lapsilleen kunnollisen aterian. Näyttääkseni hyvää esimerkkiä, teen ensimmäisen lahjoituksen saman tien itse.”

Kirsiä oma vierailu Afrikassa muistutti asioiden tärkeysjärjestyksestä. Siksi hän haluaa olla mukana tempauksessa. “Me ruokabloggaajat kisaamme keskenämme rahan keräyksestä UN Womenin avustustyöhön. Rahoilla parannetaan kehitysmaiden naisten asemaa, jotta he pystyisivät ruokkimaan paremmin perheitään”, Kirsi kiteyttää.

Tempauksessa mukana olevat blogit

Sikeltä sinulle
Kannat kattoon
C’est la Veera
Viiniä ja Ruokaa
Anton&Anton / Jerry
Ketun keittiössä
Jokihaka kokkaa
Heleen’s Hobbies
Makumatkaaja
Lautasellesi – Sinu taldrikule
Keittiö ja puutarha
Kulinaarimuruja
Keittiökameleontti
Vatsasekaisin Kilinkolin
Campasimpukka
Herkkusuun lautasella
52weeksofdeliciousness
Pinjan Herkkula
Jotain maukasta
Kääpiölinnan köökissä