Pääministeri Sanna Marin ja UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ncguka toivat esiin tasa-arvokysymyksiä maailman talousfoorumissa

Tue naisten osallistumista päätöksentekoon!

UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ncguka osallistui vuosittaiseen maailman talousfoorumiin Sveitsin Davosissa 21.-24. tammikuuta. Suomen pääministeri Sanna Marin osallistui Mlambo-Ncgukan kanssa samaan tasa-arvoa koskevaan paneeliin.

Talousfoorumissa huippuakateemikot, poliitikot sekä liike-elämän ja kansalaisyhteiskuntajohtajat keskustelivat sukupuolitietoisista ratkaisuista nykypäivän globaaleihin haasteisiin. Davosissa keskusteltiin esimerkiksi naisten johtajuudesta ja nousevien teknologioiden valjastamisesta sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttamisen kirittämiseksi.

”Sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttamiseksi miehet tarvitaan mukaan tasa-arvotyöhön naisten liittolaisiksi. Miehillä sekä pojilla on tärkeä rooli tässä työssä, ja siksi työskentelemmekin heidän kanssaan”, Mlambo-Ncguka toi esiin Davosissa.

Lisäksi hän peräänkuulutti, että yritysmaailman tulee ottaa lisää vastuuta, jotta sukupuolten välinen tasa-arvo voidaan saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

Pääministeri Sanna Marin osallistui samaan tasa-arvoa käsittelevään paneeliin yhdessä UN Womenin pääjohtajan kanssa.

”On tärkeää muistaa, ettei tasa-arvo ole vain naisten asia, vaan ihmisten asia”, myös Marin muistutti.

”Meidän kaikkien tulee taistella joka päivä tasa-arvon eteen. On erittäin tärkeää saada kaikki mukaan, sillä se ei ole jonkun muun tehtävä. Siksi menin itse mukaan politiikkaan”, Marin sanoi.

Esimerkkinä hän nosti, että lisää miehiä tarvitaan hoivasektorille ja naisia teknologia-alalle.

Marin kommentoi myös kansainvälistä huomiota, jota viiden naisen johtama hallitus on aiheuttanut maailmalla:

”Toivottavasti tulevaisuudessa on normaalia, että ihmisiä kaikenlaisista taustoista on päätöksentekopaikoilla, kuten on väestössäkin.”

 

Kuvaaja: Maailman talousfoorumi / Walter Duerst

Tue naisten osallistumista päätöksentekoon tilaamalla eettinen lahja!