Nicole Kidman kutsuu viettämään Oransseja päiviä

Nicole KidmanOscar-palkittu näyttelijä Nicole Kidman ottaa kirjoittamassaan artikkelissa voimakkaasti kantaa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kidman viittaa tilastoihin, joiden mukaan yksi kolmesta naisesta joutuu väkivallan kohteeksi.

”Yksi kolmesta. Kolmen tyttären äitinä ajatus siitä on sietämätön”, Kidman kirjoittaa.

”Se tarkoittaa, että joka hetki, joka päivä nainen kärsii julmasta pahoinpitelystä kotonaan, tai tuhoisasta seksuaalisesta väkivallasta. Se tarkoittaa, että jossain tyttö menettää lapsuutensa, kun hänet pakotetaan naimisiin ennen 18-vuotispäiväänsä. Joku nuori tyttö kärsii sietämättömästä kivusta, kun hänen sukuelimensä silvotaan juuri tälläkin hetkellä.”

Nicole Kidman on kiertänyt maailmalla tutustumassa naisten arkipäivään eri maissa.

”UN Womenin hyvän tahdon lähettiläänä olen tavannut selviytyjiä ja oppinut paljon siitä, mikä toimii ja mitä tarvitaan. Tiedän että lain pitää suojella naisia ja tyttöjä, turvata heidän perusihmisoikeutensa väkivallattomaan elämään ja saattaa väkivallantekijät oikeuden eteen. Olen nähnyt, että palveluille on kiireellinen tarve – turvataloille, lääkäriavulle, terapialle ja lainopilliselle neuvonnalle”, hän kirjoittaa.

Nicole Kidmanin mukaan naisiin kohdistuvan väkivallan taustalla on syvälle juurtunut epätasa-arvo sukupuolten välillä. Hän muistuttaa, että väkivalta on suurimpia esteitä tasa-arvon saavuttamiselle. Se estää naisten ja tyttöjen osallistumisen koulutukseen ja työelämään. Häpeä ja syrjäytyminen sulkee naiset ulos julkisesta elämästä. ”Naisten ja tyttöjen elämässä ei ole mitään aluetta, johon väkivalta tai sen uhka ei lainkaan vaikuttaisi”, hän kirjoittaa.

YK:n pääsihteerin UNiTE-kampanja ja UN Women kehottavat ihmisiä kaikkialla maailmassa osallistumaan Oranssien päivien viettämiseen 25.11. alkaen. UN Womenin hyvän tahdon lähettiläänä Kidman vie viestiä eteenpäin.

”Alkaen kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja jatkuen ihmisoikeuksien päivään 10.12. asti aktivistit ympäri maailman panevat toimeksi ja korottavat äänensä sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa vastaan. He käyttävät oranssia väriä näkyvästi ja luovasti, jotta kukaan ei voi enää sivuuttaa asiaa”, Kidman kirjoittaa ja kehottaa jokaista tekemään osansa.

UN Womenin HeForShe-kampanjan hengessä Kidman pitää tärkeänä puuttua miehenä olemista koskeviin käsityksiin muutoksen aikaansaamiseksi.

”Olen myös yhden pojan äiti. En voi enkä aio hyväksyä sitä, että hänen pitäisi elää maailmassa, jossa käsitys miehisyydestä on vääristynyt.”

Oranssit päivät

Tunnusta väriä väkivallan lopettamiseksi! Pukeudu oranssiin, ota kantaa ja tule mukaan. Osallistu keskusteluun ja jaa oranssi kuvasi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa hashtagilla #OranssiPäivä.
Liity Oranssien päivien Facebook-tapahtumaan

HeForShe

Suomen HeForShe-kampanja lanseerataan 25.11. Haastamme Oransseilla päivillä 10 000 miestä toimimaan naisiin kohdistuvaa syrjintää ja väkivaltaa vastaan.
Auta levittämään haastetta Facebookissa tai Twitterissä