Miss Suomi –finalistit keräävät varoja UN Womenin työhön

Tue tasa-arvo työtä!

Miss Suomi –kilpailu on valinnut kautta aikain ensimmäiseksi hyväntekeväisyyskohteekseen YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin. UN Women edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa ja puolustaa kaikkien naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia ja asemaa globaalisti. 

Miss Suomi -kilpailun omistaja ja Finnartist Oy:n toiminnanjohtaja Sunneva Sjögrén kertoo, että kipinä kerätä varoja UN Womenin työhön syttyi, kun UN Women Suomen toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas kävi kertomassa misseille YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työstä. 

Olimme kaikki todella vaikuttuneita siitä, mitä kaikkea UN Women tekeeja oli päivänselvää, että haluamme jotenkin tukea sen toimintaa. Haluamme myös rohkaista missejä tuomaan rohkeasti esiin arvojaan, joten varainkeruu tärkeän asian puolesta sopii hienosti kilpailun henkeen, hän sanoo. 

Miss Suomi –finalistit keräävät varoja YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työhön osana kilpailun More than Beauty Academy -koulutuspolkua. Finalistit huutokauppaavat yhteensä 60 kappaletta Jaana Villasen ja Sunneva Sjögrénin kirjaa, Missimatka oman elämän brändilähettilääksiKirjan kustantaja Value Books kertoo lahjoittaneensa huutokaupattavat kirjat tukeakseen tärkeää työtä tasa-arvon saavuttamiseksi, joka on jokaisen vastuulla. Huutokaupattujen kirjojen tuotto ohjataan UN Womenin työhön. Kerätty summa julkistetaan Miss Suomi –finaalissa 19. syyskuuta. Finaalin katsojilla on myös mahdollisuus tukea UN Womenin työtä kymmenellä eurolla lähettämällä tekstiviesti UNW numeroon 16499.

Sukupuolten tasa-arvo ei ole valmis vielä missään, ja kaikkia tarvitaan mukaan sen saavuttamiseksi. Kiitän lämpimästi Miss Suomi –kilpailua aloitteestaan ja kirjan kustantajaa maailman naisten ja tyttöjen tukemisesta kauttamme. Suurkiitos kaikille finalisteille, jotka ovat innostuneesti tarttuneet haasteeseen ja tekevät arvokasta varainhankintaa hyväksemme, UN Women Suomen toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas sanoo. 

Maailman johtavana tasa-arvojärjestönä UN Women puolustaa naisten oikeuksia kaikilla elämänalueilla ja puuttuu epätasa-arvoon yhteiskunnan kaikilla tasoilla. 

Epätasa-arvoiset asenteet ja rakenteet ylläpitävät naisten syrjintää, ja näihin UN Women puuttuu vaikuttamistyöllään ja ohjelmissaanOn tärkeää, ettei minkäänlaiselle seksismille, negatiivisille stereotypioille tai myöskään epärealistisille vartalo- ja ulkonäköihanteille anneta sijaa yhteiskunnissamme. Kaikilla on oikeus tulla nähdyksi, kuulluksi, ja kohdelluksi tasa-arvoisena ja arvokkaana sukupuolestaan tai muista tekijöistä riippumatta. Kannustammekin ihan jokaista naista ja tyttöä olemaan ylpeä ja arvostamaan itseään juuri sellaisena kuin on, Hirsikangas jatkaa.

Sano ei tasa-arvon takapakille ja tue naisia ja tyttöjä Turkissa!

Miss Suomi -kilpailun finaalin katsojilla on myös mahdollisuus tukea UN Womenin työtä tekstiviestillä.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja, joka viettää vuonna 2020 10-vuotisjuhlaa. UN Womenilla on yli 200 kehityshanketta yli 90 maassa, joissa tuetaan naisia niin arjessa kuin varmistetaan naisten ja tyttöjen oikeudet valtioiden lainsäädännössä.

Kuvituskuva: UN Women/Ryan Brown