Miesvaikuttajat presidentti Niinistön johdolla tukevat HeForShe-kampanjaa

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin kansainvälinen HeForShe-kampanja käynnistyy Suomessa 25.11.2014, kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä.

HeForShe-kampanja pyrkii saamaan miljardi miestä toimimaan tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta. Suomesta mukaan tavoitellaan alkuvaiheessa kymmentä tuhatta osallistujaa.

Kampanja haastaa miehet kiinnittämään huomiota tasa-arvoasioihin omassa jokapäiväisessä elämässään, mutta myös toimimaan naisten ihmisoikeuksien parantamiseksi kansainvälisesti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu kampanjaan ja sitoutuu toimimaan kaikkea naisten kokemaa syrjintää ja väkivaltaa vastaan.

Ensimmäisten suomalaisten joukossa sitoumuksen ovat allekirjoittaneet myös pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb, valtiovarainministeri ja sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, puolustusministeri ja rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund sekä puoluejohtajat Timo Soini (ps), Juha Sipilä (kesk), Paavo Arhinmäki (vas) ja Ville Niinistö (vihr) sekä kristillisdemokraattien ensimmäinen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi.

Mukana kampanjassa on myös muita korkean tason miesvaikuttajia. Sukupuolten tasa-arvon puolesta kantaa ottavat mm. Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen, arkkipiispa Kari Mäkinen, ulkoministeri Erkki Tuomioja sekä SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly, STTK:n Antti Palola ja Akavan Sture Fjäder.

Miehiä tarvitaan mukaan

Kansanedustaja ja entinen kehitysministeri Pekka Haavisto liittyi kampanjan julkistustilaisuudessa HeForShe-kampanjaan. (Kuva: Mirkku Merimaa)
Kansanedustaja ja entinen kehitysministeri Pekka Haavisto liittyi kampanjan julkistustilaisuudessa HeForShe-kampanjaan. (Kuva: Mirkku Merimaa)

”Tasa-arvo ei ole pelkästään naisten asia. On tärkeää, että näkyvät miesvaikuttajat astuvat esiin ja ottavat selkeästi kantaa tasa-arvon puolesta ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan”,   sanoo Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen.

“Ilman miesten aktiivista osallistumista tasa-arvon saavuttaminen jää haaveeksi”, Multanen korostaa.

Naisten ja tyttöjen systemaattinen syrjintä on keskeisin este tasa-arvon saavuttamiselle maailmassa.

HeForShe-kampanja tukee YK:n pyrkimyksiä lopettaa epätasa-arvo vuoteen 2030 mennessä, jolloin kansainvälisen yhteisön parhaillaan laatimat uudet kestävän kehityksen tavoitteet pitäisi saavuttaa.

”Kestävän kehityksen tavoitteiden laadinnassa tulee nostaa ihmisoikeudet ja erityisesti tasa-arvokysymykset voimakkaasti esille. Se on meidän kaikkien yhteinen asia – niin naisten kuin miesten”, sanoo HeForShe-kampanjan kummina Suomessa toimiva presidentti Tarja Halonen.

Ota haaste vastaan: Osallistu täällä

Lue myös: Jokerit mukana HeForShe-liikkeessä

(Niinistön kuva: Tasavallan presidentin kanslia)