Kevätkokous päätti nimenvaihdosta – olemme nyt UN Women Suomi!

Suomen UN Women sai uuden nimen kevätkokouksessaan 18. huhtikuuta. Yhdistyksen uusi nimi on nyt UN Women Suomi. Kokous järjestettiin historiallisesti ensimmäistä kertaa pääosin etäkokouksena, ja kokouksen päätöksellä etäosallistuminen on mahdollista jatkossakin.

Suomen UN Womenin jäsenistö kokoontui lauantaina 18. huhtikuuta kautta aikain ensimmäiseen etäyhteydellä järjestettyyn kevätkokoukseen. Kokouksessa yhdistyksen nimi sai sääntömuutoksen myötä uuden muodon – UN Women Suomi. Koko kevätkokous seisoi yksimielisesti nimenmuutoksen takana.

”Olemme osa maailmanlaajuista UN Womenia, ja uuden nimen avulla teemme paremmin tunnetuksi niin työtämme Suomessa kuin UN Womenin kansainvälistä työtä yli 90 maassa”, Hirsikangas sanoo.

Olemme osa maailmanlaajuista UN Womenia”

Etäyhteydellä oli kokouksen osanottajamäärään positiivinen vaikutus, sillä osallistujia oli enemmän kuin aikoihin.

”Aktiivinen osallistuminen osoittaa, että etäosallistumiselle on kysyntää. Aiomme mahdollistaa sen ehdottomasti myös jatkossa”, Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas sanoo.

Kevätkokous vahvisti sääntömuutoksella, että kokoukseen on jatkossa mahdollista osallistua etäyhteydellä myös muulloin kuin poikkeusoloissa.

Kokouksessa hyväksyttiin yhdessä tuumin myös uusi viisivuotisstrategia ja arvot, toimintakertomus (erillinen vuosikertomus täällä) ja tilinpäätös sekä päätettiin että yhdistystä voi jatkossa tukea myös kannatusjäsenenä. Lisäksi hallituksen jäsen Ilmi Salminen kertoi tuoreen jäsenkyselyn tuloksista. Kokouksen sisältöjen vastaanotto oli innostunutta.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteer Terhi Heinilä.

Tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentaminen ja naisjärjestöjen yhteistyö ei kaadu koronaan”

”Oli ilo toimia historiallisen etäkevätkokouksen puheenjohtajana ja seurata järjestön erinomaista toimintaa maailman naisten ja tyttöjen puolesta — Tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentaminen ja naisjärjestöjen yhteistyö ei kaadu koronaan”, Heinilä kommentoi.

Myös ennen kokousta järjestettyyn paikallistoimikuntien kokoukseen osallistui vapaaehtoisia jopa kymmeneltä paikkakunnalta (Lapinlahti, Helsinki, Salo, Vaasa, Turunmaa, Lounais-Häme, Tampere, Turku, Espoo, Kajaani). Paikallistoimikuntien kokouksessa päätettiin esimerkiksi uuden paikallistoimikuntatiimin perustamisesta, jonka kautta vapaaehtoiset eri paikkakunnilla voivat tiivistää yhteistyötään ja kehittää vapaaehtoistoimintaa. Paikallistoimikuntakokouksen luotsasi hallituksen jäsen ja paikallistoimikuntakoordinaattori Elina Viitasaari Vaasasta.

Ilman teitä jäseniämme ei tätä yhdistystä olisi”

UN Women Suomi kiittää kaikkia kokoukseen osallistuneita aktiivisuudesta ja jokaista jäsentään arvokkaasta tuestaan maailman naisille ja tytöille.

“Ilman teitä jäseniämme ei tätä yhdistystä olisi, te olette sen perusta”, Hirsikangas sanoo.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja. Etkö ole vielä jäsenemme?
Liity mukaan maailmanlaajuiseen liikkeeseen naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta!

Kuva: UN Women/Ryan Brown