Jokerit mukana HeForShe-liikkeessä

Jokereiden KHL-joukkue ottaa kantaa naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta lähtemällä mukaan HeForShe-liikkeeseen.

“On tärkeää näyttää esimerkkiä tasa-arvosta ja kaikkien kunnioittamisesta etenkin nuorille. Halusimme ehdottomasti olla mukana tärkeän asian puolesta”, sanoo Jokereiden kapteeni Niko Kapanen.

Joka kolmas nainen kokee väkivaltaa. Sukupuoleen perustuva väkivalta on kaikkein yleisin ihmisoikeusrikos maailmassa. Se vahingoittaa paitsi naisia, myös perheitä, yhteisöjä ja kokonaisia yhteiskuntia.

Jokereiden tavoite on edistää tietoisuutta kansainvälisyydestä ja siitä, että niin tytöillä kuin pojilla on samat oikeudet, asuivat he missä päin maailmaa tahansa. Kaikilla on oltava yhtäläiset mahdollisuudet käydä koulua ja päättää itse omasta elämästään.

UN Womenin kampanja haastaa 10 000 miestä Suomessa mukaan HeForShe-liikkeeseen. Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen iloitsee Jokereiden mukaantulosta.

“Urheilijat ovat tärkeitä mielipidevaikuttajia. Tämä on mahtava esimerkki siitä, että tasa-arvo ei ole vain naisten asia, vaan ihmisoikeuskysymys, johon tarvitaan kaikkia”, Multanen sanoo.

Ota haaste vastaan: Liity mukaan täällä

Lue myös: Miesvaikuttajat presidentti Niinistön johdolla tukevat HeForShe-kampanjaa

jokerit