Joka kolmas nainen joutuu väkivallan uhriksi

Näyttelijä Tommi Korpela on kasvona Suomen UN Womenin televisiokampanjassa. Korpela pyytää suomalaisten tukea naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi maailmassa. Hän on myös itse UN Womenin säännöllinen tukija.

Suomen UN Women muistuttaa, että naistenpäivänä ei ole vielä syytä juhlaan.

”Joka kolmas nainen maailmassa on yhä väkivallan uhri. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot, perheväkivalta, happoväkivalta ja seksuaalinen väkivalta ovat vain muutamia yleisiä naisiin kohdistuvan väkivallan muotoja”, muistuttaa Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen.

Kymmenillä valtioilla on yhä lakeja, jotka sallivat naisten syrjinnän, raiskauksen avioliitossa tai naisiin kohdistuvan väkivallan. Näiden lakien poistamisesta sovittiin jo 20 vuotta sitten pidetyssä Pekingin naiskonferenssissa.

YK on nimittänyt naistenpäivän alun perin naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päiväksi. YK:n tasa-arvojärjestö UN Women tekee työtä, että nämä oikeudet voisivat toteutua joka päivä kaikkialla maailmassa.

”Valtioiden on kiireesti tiukennettava lakeja naisten ja tyttöjen suojelemiseksi. Ympäri maailmaa tarvitaan palvelujen parantamista väkivallan uhreille ja pysyvän asennemuutoksen aikaansaamista perheissä, yhteisöissä ja koko yhteiskunnassa” Multanen toivoo.

Tukeasi tarvitaan naistenpäivän jälkeenkin. Haastamme sinut lahjoittamaan ruusurahat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan, jotta vuoden jokainen päivä olisi naisten päivä.

  • Lahjoituksen voi tehdä osoitteessa: unwomen.fi/ruusurahat.
  • Voit lahjoittaa myös helposti 10 euroa tekstiviestillä: Lähetä viesti UNW numeroon 16499.