Jaana Hirsikangas aloittaa Suomen UN Womenin toiminnanjohtajana

Tasa-arvojärjestö Suomen UN Womenin toiminnanjohtajaksi on valittu YTM Jaana Hirsikangas. Hänellä on laaja kokemus kansainvälisestä kehitystyöstä. Hän on toiminut naisten oikeuksien ja taloudellisen toimeentulon vahvistamiseksi Naisten Pankin yhteyspäällikkönä ja asunut ja työskennellyt kehityshankkeissa Costa Ricassa, Ugandassa, Intiassa, Yhdysvalloissa sekä Thaimaassa. Hirsikangas aloittaa työnsä Suomen UN Womenin toiminnanjohtajana lokakuussa.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava nimenomaan naisten oikeuksia edistävä järjestö. Suomen UN Women tekee Suomessa viestintä- ja vaikuttamistyötä sekä varainhankintaa UN Womenin kansainväliseen työhön. Suomen UN Women koordinoi myös Suomen 1325-verkostoa, joka edistää YK:n turvallisuusneuvoston 1325 Naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman toimeenpanoa Suomessa.

”Maat, joissa naisilla on tasa-arvoiset oikeudet, ovat kaikille ihmisille parempia paikkoja asua ja elää. Jokaista suomalaista tarvitaan mukaan paremman maailman saavuttamiseksi.  Jaana on juuri oikea henkilö tekemään Suomen UN Womenin työtä tunnetuksi suomalaisten keskuudessa ja edistämään sen toimintaa maailmalla”, Suomen UN Womenin hallituksen puheenjohtaja Maarit Aarni-Sirviö kertoo valinnasta.

“Maailman naisten aseman parantaminen on ratkaisevaa oikeudenmukaisemman, kestävän ja rauhanmukaisemman maailman saavuttamisessa. Naisten tiellä on maailmanlaajuisesti valtavasti esteitä, joiden purkaminen edellyttää vahvaa tasa-arvoliikettä. Tähän tarvitaan UN Womenia, ja minulla on ilo päästä mukaan osaksi maailman johtavan tasa-arvojärjestön työtä”, kertoo Jaana Hirsikangas uudesta tehtävästään.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen oikeuksien puolustaja, joka toimii yli 90 maassa. UN Womenin monipuolinen työ kattaa niin naisten arjen tukemista paikallisesti kuin vaikuttamista valtioiden lainsäädäntöön ja ihmisten asenteisiin kaiken naisiin kohdistuvan syrjinnän lopettamiseksi.

Yhteydenotot:

Maarit Aarni-Sirviö, Suomen UN Women, hallituksen puheenjohtaja, p.  050 3794170

Jaana Hirsikangas, Suomen UN Women, toiminnanjohtaja 1.10.2019 alkaen,  p. 050 462 9517

Veera Nurmenniemi, Suomen UN Women, viestinnän asiantuntija, p. 050 4387998, veera.nurmenniemi@unwomen.fi