Ivana Helsingin paitaprintti juhlistaa maailman naisia

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan taas 8. maaliskuuta. Tänä vuonna maailman naisia juhlistaa myös Design by Ivana Helsinki Ristipisto Bambi, joka on löytänyt tiensä eettisesti tuotettuihin t-paitoihin.

Ristipisto Bambi -paidan ostamalla olet mukana rakentamassa maailmaa, jossa tytöt ja naiset voivat elää ilman väkivallan uhkaa, opiskella, ansaita omia tuloja ja saada äänensä kuuluviin. Jokaisesta myydystä paidasta 10 euroa lahjoitetaan UN Womenin työhön.

”Bambi on Ivana Helsingille tunnusomainen kuvio”, kertoo Paola Suhonen. ”Halusin antaa juuri Ristipisto Bambi -printin UN Womenin käyttöön, koska kuviossa on myös käsityön tunnetta.”

Paita on myynnissä sekä valkoisena että vadelmanpunaisena. (Kuva: Green Reindeer/Faysal Hasan)
”Muutos on mahdollinen, mutta yksin sen aikaansaaminen on vaikeampaa”, pohtii Green Reindeerin perustaja Francis Lynch (kuvassa vasemmalla). Ristipisto Bambi -paita on myynnissä sekä valkoisena että vadelmanpunaisena. (Kuva: Green Reindeer/Faysal Hasan)

Ristipisto Bambin matkan printistä paidaksi on mahdollistanut Green Reindeer, eettisille t-paidoille omistautunut helsinkiläinen yritys. ”UN Women on muutosvoima maailmassa. Arvostan UN Womenin työtä ja haluan olla siinä mukana”, sanoo Green Reindeerin perustaja Francis Lynch.

Paitsi hyvää tekevä printti, paidoissa on toinenkin merkityksellinen linkki UN Womeniin. Ne on valmistettu tehtaassa, joka on kansainvälisen Fair Wear Foundation -järjestön jäsen ja sitoutunut työntekijöiden oikeuksiin. UN Womenin tuella Fair Wear Foundation on myös käynnistänyt uraauurtavan ohjelman, jossa puututaan naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja häirintään vaatetehtaissa Intiassa ja Bangladeshissa.

Paolalle ja Francisille niin vaateyritykset kuin kuluttajat ovat tärkeitä tasa-arvoisemman maailman muutoksentekijöinä. ”Katse omaan vaatekaappiin. Kuluttaja äänestää jaloillaan ja tietoisilla valinnoillaan”, Paola sanoo.

Entä millaisen muutoksen Paola ja Francis haluaisivat nähdä maailmassa?

”Tasa-arvo toteutuu silloin kun kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet tehdä valintoja elämässään”, Francis toteaa.

Paolalle tasa-arvon toteutuminen merkitsee myös mahdollisuutta toteuttaa unelmiaan.

Tätä viestiä UN Women vie eteenpäin joka päivä, kaikkialla maailmassa. Yhdessä voimme tehdä naisten ja tyttöjen oikeuksista, mahdollisuuksista ja unelmista totta.