HeForShe-seminaari: Miesten rooli korvaamaton naisten oikeuksien tukena

Tue tasa-arvotyötä

Isänpäivän aatonaattona järjestettävä Suomen UN Womenin ja Miehet ry:n HeForShe-seminaari nostaa esiin, kuinka miehiä tarvitaan varmistamaan naisten ja tyttöjen oikeuksien toteutuminen. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari avaa ja näyttelijä Elina Knihtilä juontaa tasa-arvoseminaarin, johon osallistuu historiallisen suuri osuus miehiä.

Miesten potentiaali naisten ja tyttöjen tukemisessa on edelleen liian vähän käytetty voimavara. UN Womenin maailmanlaajuinen HeForShe-solidaarisuuskampanja peräänkuuluttaa, ettei sukupuolten tasa-arvoa saavuteta niin kauan kuin miehet eivät ole mukana sitä edistämässä.

”Suomi on sitoutunut tukemaan tasa-arvon toteutumista kaikkialla maailmassa. On tärkeää, että miehetkin osallistuvat naisten ja tyttöjen oikeuksien tukemiseen. Mitä monimuotoisemmat ovat tasa-arvoa tukevat äänet, sitä vahvempaa viestiä ne välittävät”, seminaarin avaava kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sanoo.

Isänpäivän aatonaattona järjestettävässä seminaarissa on keskustelijoina moninainen joukko miehiä, jotka pohtivat, miten miehet voivat toimia naisten ja tyttöjen liittolaisina. Myös seminaarin ilmoittautuneista jopa 60 prosenttia on miehiä – seminaarin tavoitteen mukaisesti miesten aktivoimiseksi.

”Seminaari järjestetään isänpäivän alla, koska vanhemmuus on yksi tärkeimmistä rooleista tasa-arvon edistämisessä. Suomen UN Women haluaakin kiittää kaikkia suomalaisia isiä, jotka kasvattajina aktiivisesti tukevat naisten ja tyttöjen oikeuksien toteutumista”, Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas sanoo.

”Samaan aikaan, kun puutumme miesten kokemiin tasa-arvohaasteisiin, voimme tukea myös naisten ja vähemmistöjen oikeuksia. Meillä on vastuu tehdä osamme kaikkien tasa-arvon eteen, eikä se ole keneltäkään pois”, Miehet ry:n puheenjohtaja Janne Salakka sanoo.

Maailmanlaajuinen HeForShe-kampanja käynnistyi vuonna 2014 UN Womenin hyväntahdonlähettilään Emma Watsonin kuuluisalla puheella. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on yksi kymmenestä valtion päämiehestä, jotka ovat sitoutuneet edistämään tasa-arvoa kampanjan Impact Champion -lähettiläänä. Seminaari järjestetään Benelux Instituutin Re/Defining Masculinities -viikon aikana ja osana ulkoministeriön tukemaa Innovoiden kohti tasa-arvoa -tiedotushanketta.

Katso HeForShe-seminaarin striimitallenne täältä.